Partîya Komunîst a Kurdîstan (KKP) 24.03.2018 Cumartesi günü İsviçre’de geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. “KKP Genişletilmiş Avrupa toplantısı” adı altında yapılan toplantı aşağıdaki gündem üzerinden çalışmalarını yürüttü.

Gündem maddeleri olarak: 1- Ayrışma ve bilgilendirme. 2- Örgütlenme. 3- Mali. 4- Birlik konusu. 5- Organ seçimi.

Öncelikle partide yaşanmış olan ayrışma ele alındı. Bu gündem üzerinde bilgilendirme ve değerlendirme yapıldı. Parti yapımızın, Avrupa’da yaşadığı ayrışmadan dolayı kimi kadrolar bizim ile yollarını ayırdılar. Onların ayrılmaları partide tartışmalara, değerlendirmelere ve yeniden yapılanmaya yol açan gelişmelere sebep oldu. Bu durumdan dolayı örgütlü olduğumuz Avrupa ülkelerinin her birinde ayrı ayrı geniş katılımlı toplantılar yapıldı ve her ülke kendi organını oluşturarak yeni sürece hazırlandı.

Ülkelerin kendi organlarını seçmelerinin ardından sıra Avrupa genelini kapsayan örgütlenmeyi yeniden merkezileştirecek adımın atılmasına gelmişti ve bu adım 24 Mart’ta yapılan genişletilmiş Avrupa toplantısıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda “Geçici Avrupa Komitesi” seçildi. Komite, önümüzde ki süreçte yapılacak olan parti kongresi veya konferansı için hazırlık yapacak ve yeni süreçte toparlayıcı davranarak kendi rolünü oynayacak.

KKP Genişletilmiş Avrupa toplantısı; Kürdistanlı komünistler olarak, önümüzde ki süreçte ÖSP’nin Partiya Komunist a Kurdistan ismini alması konusunda KKP 7. Kongresinin ilgili kararına bağlı kalınarak çalışmalarını sürdürmeyi; değerlendirilecek birçok politik ve örgütsel konunun bu temel karar ile bağlantılı olarak ele alınması gerektiğinin altı çizildi. Ve Sonbaharda yapacağımız Kongre ya da Konferansa tüm KKP yapısının çağrılması seçilen Geçici Komitenin sorumluluğuna bırakıldı.

Yeniden yayın hayatına başlanan Sosyalist Mezopotamya’nın dağıtımının örgütlenmesi ele alındı. Mali disiplin çerçevesinde aidat düzeni planlandı. vb…

Sonuç olarak; ciddi bir özveri, güven, uyum, nezaket ve demokratik anlayış çerçevesinde tüm gündem maddeleri üzerinde tartışma sürdürüldü verimli sonuçlara ulaşıldı.

Partiya Komunist a Kurdistan

KKP Avrupa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir