Adıyaman Sulh Ceza Hâkimliği; ÖSP’nin 24 Haziran 2018 seçim Deklarasyonunu şu iki cümle nedeniyle toplatmaya karar veriyor;

“”ÖSP; halkımızın evlerini tanklarla, panzerlerle başlarına yıkan siyasetin sahibi AKP hükümetine ‘TAMAM’ demek için 24 Haziran’da sizleri sandığa gitmeye ve sandıklarda oylarınıza sahip çıkmaya çağırır” yazıldığının görüldüğü””;

“”- Savaşa, askeri operasyonlara, şiddete, OHAL’e karşı çıkarak, Kürt ve Kürdistan sorununun barışçıl çözümü için tüm tarafların muhatap olarak alındığı bir diyalog süreci”nden yana olduğunu beyan eder söylemlerinin olduğunun tespit edildiği””ni alıntılıyor. Devamla bu iki cümlecikten hareketle;

“Broşür içeriğinin Milli Güvenlik ve Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bölücü nitelikte olduğu değerlendirildiğinin 3713 Terörle Mücadele Kanunun 7. Maddesi gereğince söz konusu el broşürü hakkında 5187 sayılı Kanunun 25/2 maddesi gereğince DAĞITIMININ YASAKLANMASI, TOPLATMA VE EL KONULMASINA kamu adına talep edilmekte” denilerek deklarasyonun dağıtımının “yasaklanması, toplatma ve el konulmasına karar verildi” deniliyor!

Okuyucu Adıyaman Sulh Ceza Hakimliği’nin ÖSP Deklarasyonunu toplatma kararını çok dikkatli okuduğunda şunları görecektir:

I – Öncelikle Deklarasyon’da alıntı olarak alınıp toplatma gerekçesi yapılan iki paragrafın “Milli Güvenlik ve Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ile ne ilgisi var? Toplatma gerekçesi yapılan iki paragrafta dile getirilenlerle ÖSP, halklarımızı, tank-panzerlerle evlerini başlarına yıkanlara 24 Haziran’da “TAMAM” demeye ve şiddete, savaşa karşı çıkarak Kürt/Kürdistan meselesinin barışçıl çözümü için çağrı yapıyor! ÖSP, savaşa, şiddete karşı çıkıp barışçıl çözüm çağrısı yapıyor ve Adıyaman Sulh Ceza Hakimliği bu çağrıyı Deklarasyon’un toplatma gerekçesi yapıyor!

II – ÖSP 24 Haziran 2018 seçim Deklarasyonu, Silvan, Sur, Şırnak, Nusaybin’de halkımızın evlerinin tank-panzerlerle başlarına yıkılmasına karşı çıkarak demokratik tepkisini kamuoyuyla paylaşıyor. Bu çağrımız, neden Deklarasyonumuzun toplatılma gerekçesi yapılıyor? Tank ve panzerlerle Silvan, Sur Şırnak’ta evlerin yerle bir edilmesine karşı çıkmak demokratik tepkinin bir gereğidir.

III – ÖSP 24 Haziran 2018 seçim Deklarasyonu, “Savaşa, askeri operasyonlara, şiddete, OHAL’e karşı çıkarak, Kürt ve Kürdistan sorununun barışçıl çözümü için tüm tarafların muhatap olarak alındığı bir diyalog sürecinden yana olduğunu beyan eder” diyor! ÖSP şiddete ve OHAL’e karşı çıkıyor, Kürt, Kürdistan meselesinin barışçıl çözümünü savunuyor ve bunun için taraflara çağrıda bulunuyor. Savaşa, askeri operasyonlara karşı çıkmak kadar doğal bir siyasal tepki olabilir mi?

Toplatma kararı haksızlık-hukuksuzlukla yüklüdür. Hak, hukuk, adaletin koruyucusu olması gereken Yargı merciinin, ÖSP Deklarasyonunu toplatma kararında tepeden tırnağa keyfiyet var, kararı kınıyoruz!

11-06-2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

İşte tebligatlar:

Bildirgenin görselleri için buraya tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir