Kürt/Kürdistan özgürlük mücadelesinin giderek ivme kazandığı 1990 sürecinde devlet güçlerince 7 Temmuz 1991 tarihinde katledilen Kürdistanlı sosyalist Vedat Aydın yoldaşımızı unutmadık, unutmayacağız!

Kürt/Kürdistan özgürlük mücadelesinin giderek ivme kazandığı 1990 sürecinde devlet güçlerince 7 Temmuz 1991 tarihinde katledilen Kürdistanlı sosyalist Vedat Aydın yoldaşımızı unutmadık, unutmayacağız!

1953 yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kürthacı köyünde dünyaya gelen Vedat Aydın; Kürt halkının, Kürt ülkesinin özgürlüğe kavuşmasının bedelsiz olmayacağını bilerek yola baş koyan bilinçli bir Kürdistanlı kadroydu. İlk bedelini; Kürdistan İşçi Partisi-Devrimci Demokratik Kültür Dernekleri (KİP-DDKD) davasında 1980 yılı 12 Eylül askeri darbe döneminde tutuklanıp ödeyen,  dört yıl hapis yatıp çıktıktan sonra onurlu yürüyüşüne devam eden sosyalist bir kadroydu.

Vedat Aydın yoldaş bölgede yaşanan hukuksuzluğu İHD genel kongresine taşımak isterken ilk siyasi linçi burada yaşar. İHD kongresinde anadili Kürtçeyle yaptığı konuşmadan dolayı katılımcıların protestolarına uğrayacağını bilen Vedat Aydın geri adım atmayarak konuşmasını sürdürerek tamamlar. Bu nedenle yargılandığı ve beraat ettiği davada da savunmasını Kürtçe yaparak bir ilke adım atanlardandır. Kürt siyasetinin ilk yasal partisi Halkın Emek Partisi (HEP) saflarında il başkanı olarak yer alarak onurlu yürüyüşüne devam Vedat Aydın, giderek, devletin açık hedefi haline geldiğini biliyordu.

Mücadelesi ve anısı önünde bir kez daha eğildiğimiz Vedat Aydın yoldaşımız; bu örnek davranışı ve çizgisi nedeniyle, devletin, JİTEM adı altında yeni bir örgütlenme modeliyle inşa ettikleri bir süreçte, başlatılan yargısız infazlar döneminde katledildi. O gün; siyasi aidiyet farkı gözetmeyen, vicdanı ve onuru olan binlerce Kürdistan halkı ve siyasi çevreyi etrafında toplayan Vedat Aydın yoldaşımızın katledilişinin 28. yılında önümüze koyduğu yegâne miras burada açığa çıkmıştır. Birlik!

Halkımızı ve Kürt siyasetini Vedat Aydın yoldaşımızın önümüze koyduğu yegâne mirasa sahip çıkmaya çağırıyoruz!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir