Îzet Mistefa, komunîstê Rojava an jî jê ra digotên “Che Guevarayê” Rojavayê Kurdistanê. Beri dû sala çû bû koça dawiyê!

Her dem hûnê di têkoşîna azadî û sosyalîzmê ya Partiya Komunîst a Kurdistan de jiyan bibin!  Em qet te jî bîrnakin hevrêyên hêja!

Hevrê Îzet Mistefa kadroyekî bawermendî û kelecan û berxwedar bû. Pergala Sovyetê hat hilweşandin cardi ji ew qet di bin bandora hilweşandinê da nema bû! Bi bawermend û kelecanê digot têkoşîna azadî û sosyalizmê berdewame!  

Partiya Komunîst a Kurdistan ku ji Bakurê Kurdistanê têkoşîna azadiya netewî, aşîtî û sosyalizmê dimeşîne ew têkoşîn, têkoşîna Îzet Mistefaye û di wê têkoşînê da  fikri raman û felsefa te ê her dem jiyan bibe.

02.07.2019

Partiya Komunîst a Kurdistan (KKPê)

İZET MİSTEFA YOLDAŞI ASLA UNUTMAYACAĞIZ!

Rojava Kürdistanî komünistlerinden ve bilinen lakabıyla “Rojava’nın Che Guevara’sı” İzet Mistefa yoldaşı iki yıl önce kaybettik.

O daima Kürdistan Komünist Partisi’nin özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yaşayacak. Kendisini asla unutmayacağız.

İzet Mistefa yoldaşa inançlı, coşkulu ve dirençli bir kadroydu. Sovyet Sistemi yıkılması onun üzerinde olumsuz ektide bulunmadı. İnanç ve coşkuyla “özgürlük ve sosyalizm mücadelesine devam” diyordu.

Kuzey Kürdistan’da ulusal özgürlük, barış ve sosyalizm mücadelesini sürdüren Kürdistan Komünist Partisinin mücadelesi İzet Mistefa yoldaşın mücadelesidir ve İzet yoldaşın fikirleri, felsefesi o mücadelede yaşayacaktır.

02.07.2019

Partiya Komunîst a Kurdistan (KKPê)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir