Kapitalizme karşı küresel işçi emekçi isyanının İran ayağı kana bulandı. 200 civarında ölü, binlerce yaralı, binlerce gözaltı ile molla rejimi, halklar düşmanı yüzünü bir kez daha gösterdi.

Kapitalizme karşı küresel işçi emekçi isyanının İran ayağı kana bulandı. 200 civarında ölü, binlerce yaralı, binlerce gözaltı ile molla rejimi, halklar düşmanı yüzünü bir kez daha gösterdi.

Kürdistan’da ve İran’ın bütün eyaletlerinde işçiler-emekçiler en haklı, en yaşamsal taleplerini sivil demokratik meşru zeminde sokaklara, meydanlara çıkarak dile getirdiler. İran rejimi bu demokratik ve en haklı isyanı kanla bastırıyor.

İran’da benzine yapılan yüzde 300 civarında zam ile zaten ekonomik-sosyal yaşamları ağır sorunlarla yüklü olan işçi emekçilerin yaşamları daha da ağırlaşarak çekilmez hale geldi. İran molla rejimine uygulanan ambargoların da getirdiği yük eklenince İranlı emekçiler bir kez daha haklı talepleriyle sokağa çıktılar.

İran rejimi, Kürdistan bölgesinde halkın haklı ekonomik istemlerine ulusal özgürlük taleplerinin de eklenebileceği, yönlendirici olacağı malum korkusuyla daha vahşice saldırdı, saldırmaya devam ediyor. Kentler abluka altında, 50 civarında ölü, binlerce gözaltı.

Molla rejimi, küresel planda kapitalizme karşı başkaldırının İran ayağında; ABD’nin göstericileri destekliyoruz açıklamasından hareketle rejime ilişkin ‘beka tehdidi’ gerekçesiyle halk üzerinde tam bir katliama yöneldi.

İran rejiminin, 1988 benzeri bir idam ve katliam furyasıyla, halk isyanını bastırmaya yönelmesi çözüm değildir. Korkuyla yöneldiği her bastırma, halkların öfkesini bileyecektir, inanıyoruz ki daha güçlü ve daha derinden gelen başkaldırılarla rejim yüzleşecek, er ya da geç rejim aşılacaktır!

İran’da halkların her ciddi ekonomik veya siyasi başkaldırısında ABD sözcülerinin “yanınızdayız” beyanının İran’da katliama yol açtığına bir kez daha şahit olduk. İran rejimi ‘dış güçler halkı isyana teşvik ediyor’ derken halkı katletmeye yönelirken destekliyoruz diyenler seyirci kalmıştır. Bu durumda emin olabiliriz ki İran işçi emekçileri haklı olarak ABD emperyalizmine “gölge etme başka ihsan istemeyiz” diyorlardır.

Bir kez daha kendi halkına karşı kanlı bir katliama yönelen İran Molla Rejimi’nin yaptığı katliamlar nedeniyle lanetliyoruz!

Bizler, İranlı işçi-emekçi halklarının haklı taleplerinin yanındayız. Doğu Kürdistan’da halkımızın ulusal özgürlük ve yaşamsal ekonomik taleplerinden hareketle giriştikleri demokratik isyanın yanındayız.

Şili’den Lübnan’a kapitalizme isyan bayrağını açan dünya işçi emekçilerini; İranlı kardeşlerinin haklı isyanının tam bir katliamla bastırılmasına seyirci kalmamaya çağırıyoruz, İran’a ses verin!

KÜRDİSTAN KOMÜNİST PARTİSİ – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir