59 yıl önce bugün Mirabel Kardeşler Dominik Cumhuriyeti'nin Diktatör'ü Trujillo'nun askerleri tarafından tecavüz edilerek cansız bedenleri vahşice uçurumdan atıldı. Mirabel Kardeşlerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

59 yıl önce bugün Mirabel Kardeşler Dominik Cumhuriyeti’nin Diktatör’ü Trujillo’nun askerleri tarafından tecavüz edilerek cansız bedenleri vahşice uçurumdan atıldı. Mirabel Kardeşlerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. 

Aynı zamanda 25 Kasım tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü olması vesilesiyle onlara erkek egemen sisteme karşı kadınlar olarak mücadele etme sözü veriyoruz!

1960’lı yıllarda Mirabel Kardeşleri vahşice katleden anlayış bugün 2019 yılında Türk Devleti’nin örgütlediği SMO tarafından Rojava’da Hewrîn Xelefleri katlediyor!

 Savaşlarda katledilen kadınlar gündelik yaşam içerisinde de birer birer katlediliyor. Emine Bulut, Oya Aydoğdu, Gül Eda Cankel, Şule Çet, Nadira Kadirova gibi yüzlerce kadın… 

Emine Bulut’un “ölmek istemiyorum” çığlığı bugüne kadar katledilen tüm kadınların çığlığıydı. Ancak bu çığlık erkek yargı, devlet, medya ve toplum tarafından görmezden gelindi. 

Tüm kadınlara çağrımızdır;

Kadınları her gün sistematik bir şekilde evde, okulda, işte, sokakta ve savaşlar da katleden erkek egemen sistemi üreten kadın düşmanı kapitalizme karşı KKP saflarında mücadele edelim!

KKP’li Kadınlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir