Filistin halkının Teğmen Ali olarak tanıdığı Cevat Saim Çelen yoldaşımızı sonsuzluğa uğurlayışımızın 35. yılında özlem ve sevgiyle anıyoruz.

Filistin halkının Teğmen Ali olarak tanıdığı Cevat Saim Çelen yoldaşımızı sonsuzluğa uğurlayışımızın 35. yılında özlem ve sevgiyle anıyoruz.

TKEP – KKP üyesi ve enternasyonal mücadelenin bir neferi olarak; 11 Ağustos 1986’da, İsrail savaş uçaklarının bombardımanında, Baalbek’teki Filistin mevzilerindeki uçaksavarının başında yaşamını kaybeden yoldaşımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz!

Devrimci-sosyalist geleneğe sahip bir ailenin çocuğu olarak 1961 yılında Antalya’nın Gazipaşa ilçesine bağlı Akoluk (Sünne) köyünde doğan yoldaşımız 1978 yılında örgütlü bir kadro olarak siyasal saflarda yer alır. Eğitim Enstitüsünden mezun genç bir öğretmen olan Cevat Saim Çelen yoldaşımız THKO/MB saflarında sürdürdüğü militan mücadeleci kişiliğiyle kısa zamanda rejimin dikkatini çeker.

Öğretmenlikten atılan Teğmen Ali “kaçak” duruma düştükten sonra parti tarafından Ortadoğu’ya gönderilir. Aynı zamanda, Filistin kamplarında eğitmen ve bir enternasyonal savaşçı olarak Filistin halkıyla dayanışma ve İsrail Siyonizmine karşı mücadelede bulunurken şehit düşer.

TKEP – KKP üyesi bir savaşçı olarak, Filistinlilerce Teğmen Ali diye anılan ve hatıralarda iz bırakan Cevat Saim Çelen yoldaşımız ulusal ve toplumsal mücadelemizde her daim bizimledir!

Kürdistan Komünist Partisi-KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir