Bursa'da soba gazı zehirlenmesi
Kapitalizmin doğal bir sonucu olan gelir adaletsizliği, yoksul işçi ve emekçilerin toplu ölümüne sebep olmaktadır. Bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Siyasi iktidar her kış yaşanan bu katliamın isterse önüne geçebilir.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde Suriyeli bir ailenin yaşadığı evde çıkan yangında yaşları 1 ile 11 arasında değişen 8 çocuk ile bir anne dumandan zehirlenerek yaşamlarını yitirdiler.

Öncelikle yakınlarını kaybeden aileye başsağlığı yaralılara da acil şifalar dileriz.

Yine yoksul ve göçmen bir ailenin evine ateş düştü. Kendi ülkelerindeki yangından kaçan Suriyeli göçmen aile bu sefer kapitalist geri kalmışlığın, yoksulluğun ve kömür dağıtmanın sosyal yardım olduğu bir ülkede yangına maruz kaldı. Aileyi yakan ve zehirleyen sobadan çıkan gaz ve ateş değil bu devletin ve kapitalizmin gelir adaletsizliğinden çıkan yoksulluktur.

Her yıl soğukların başlamasıyla birlikte soba gazı zehirlenmelerinde ve bina yangınlarında artış görülmektedir. Soba gazı zehirlenmeleri; bilgisizlik, ihmal ve dikkatsizlik sonucu değil, kapitalist devletin sosyal ve ekonomi politikalarının bir sonucudur. Bursa’daki bu katliamın sorumlusu da Saray iktidarıdır.

Her yıl kış aylarından önce seçim yatırımı olarak yoksul hanelere kalitesiz kömür yardımları yapılıyor. İktidar bir de bu yardımlarla böbürleniyor. Oysaki Bursa Yıldırım ilçesinde ve daha birçok yerdeki soba yangını ve zehirlenme sonucu yaşanan ölüm ve katliamlarda sobalı konutlar denetlenmiyor. Seçimlerde oy devşirmek için kamyon kamyon kömür dağıtan hükümet sobalı evleri denetimden geçirmiyor, önlemleri almıyor. Her ev ve soba kullanıma müsaid mi? Seçimde oy alma uğruna, kömür kullanılacak her eve ulaşabiliyorsunuz, denetim için de ulaşabilir ve güvenlik önlemlerini alabilirsiniz. Yetersiz olan evleri soba kullanımı için yeterli duruma getirebilirsiniz. Ama bu siyasi iktidarın işine gelmez, çünkü ceplere indirilen rantlar küçülecektir.

Kapitalizmin doğal bir sonucu olan gelir adaletsizliği, yoksul işçi ve emekçilerin toplu ölümüne sebep olmaktadır. Bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Siyasi iktidar her kış yaşanan bu katliamın isterse önüne geçebilir.

Kürdistan Komünist Partisi olarak, işçi – emekçi yoksul halkımızı kapitalizmin bu ağır sonuçlarına karşı mücadeleye çağırıyoruz. Kapitalizmin bu barbarlığından biz yoksulları kurtaracak olan şey; ona karşı mücadele etmek ve örgütlenmektir.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir