Asimilasyona, kültürel soykırıma hayır!

Çünkü her anadil bir halkın varoluşunun temelidir. Her anadil o halkın tarihinin taşıyıcısıdır ve önemlisi her anadil o halkın kültürünün esas harcıdır.

Başta baskı ve asimilasyon altında dilleri yok edilmek istenen ezilen halklar olmak üzere bütün halkların anadil günleri kutlu olsun!

Ezilenin ezileni öyle ki sömürge statüsü bile çok görülen ve halen ayrı bir halk-millet olarak varlıkları bile kabul edilmeyen halkımızın anadil günü kutlu olsun!

21 Şubat’ı Dünya Anadil Günü olarak ilan eden UNESCO, Avrupa, Asya, Afrika, Amerika kıtalarında yok olmakla yüz yüze kalan yüzlerce hatta binlerce dilin yok olmasını engellemek için harekete geçmeli. Modernleşme adı altında ırkçı, şoven, tek tipleştirici politikalarla halkların dil ve kültürlerini eriterek yok eden adımlara dur denmelidir. Tam da anadil günüde Urmiye valisinin sokak ve meydanlara Kürtçe isim vermesini yasaklayan tutumu kınanmalıdır. Kürtlerin varlığını kabul etmeyen ve anadilde eğitimi bile Kürt halkına çok gören ve ağır asimilasyon uygulayan Türk hükümeti kınanmalıdır.

21 Şubat gününde anadilimiz Kürtçeye sahip çıkalım. Öğrenelim-öğretelim-her alanda konuşalım!

21.02.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir