“Li vê herêmê dîrokî de; li vê herêma kevnar, ku bûye dergûşa gelek şaristaniyan û bûye mêvan; Em di vê qada hevpar a mirovahiyê de çek, pevçûn an operasyon naxwazin. Em dibêjin divê şer, pevçûn, çek, operasyon ji vê qadê dûr bibe’’ Tahîr Elçî dengê dad ê bû. Em di nava salvegera qetilkirina pêncemîn de ne.

Li vê herêmê dîrokî de; li vê herêma kevnar, ku bûye dergûşa gelek şaristaniyan û bûye mêvan; Em di vê qada hevpar a mirovahiyê de çek, pevçûn an operasyon naxwazin. Em dibêjin divê şer, pevçûn, çek, operasyon ji vê qadê dûr bibe’’ Tahîr Elçî dengê dad ê bû. Em di nava salvegera qetilkirina pêncemîn de ne.

28ê Mijdara 2015an de li hemberê êrîşên gelê Kurd û nirxên herêmê de, parêzer û aktîvîstê Kurdistanê Tahîr Elçî, li ber Mînareya Çar Ling a Sûrê hat qetilkirin. Me wî ji bîr nekir. Li ber têkoşîn û bîr a wî de bi rêzdarî stûyê xwar dikin!

Em baş dizanin her hevokek yê ku ji devê Tahir Elçî derdiketin û her hewildana wî dewletê aciz dikir. Em vê ya jî baş dizanin ku Komara kolonyalîst, ku ji xeynî siyaseta dar, qetlîam û zordariyê çareyên din nas nake, Tahir Elçî qetil kir. Carekî din, em zîhniyeta ku Tahir Elçî yê kuşt, bi nefret şermezar dikin!

Wekî KKPê; Em ê nehêlin qetilkirina Tahir Elçî û yên ku ji bo çareseriya pirsgirêka Kurd têkoşîna xwe didomînin nenas bimînin. Em dixwazin were zanîn ku, em ê her gav piştgirî û mil bidin hemû hewldanên di vî warî de.

Em ê di 3ê Adara 2021an de bi gelê xwe re li dadgehê bin!

Partiya Komunîst a Kurdistan – KKP

***

KATLEDİLEN BARIŞ ELÇİSİ TAHİR ELÇİ’Yİ SAYGIYLA ANIYORUZ!

“Bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz” diyen adaletin sesi Tahir Elçi’nin katledilişinin 5. yılındayız!

28 Kasım 2015 yılında Sur’da Dört Ayaklı Minare’nin önünde Kürt halkına ve coğrafyasının değerlerine yapılan saldırılara, karşı çıktığı açıklamada katledilen hukukçu ve Kürdistanlı aktivist Tahir Elçi’yi unutmadık. Mücadelesi ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz!

Tahir Elçi’nin ağzından çıkan her cümle ve ortaya koyduğu her çabanın devleti rahatsız ettiğini biliyoruz. Tahir Elçi’yi sopa, katliam, baskı siyasetinden başka çözümler tanımayan sömürgeci TC’nin katlettiğini de biliyoruz. Tahir Elçi’yi katleden zihniyeti bir kez daha nefretle kınıyoruz!

KKP olarak; Tahir Elçi ve onun gibi Kürt sorununun çözüm mücadelesini verenlerin katledilmesinin faili meçhul kalmasına izin vermeyeceğiz ve bu yöndeki tüm çabaları her daim destekleyip omuz vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.

3 Mart 2021’de yapılacak duruşmada halkımızla birlikte orada olacağız!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir