Şeyh Said ve 47 arkadaşının 29 Haziran 1925’te idam edilişinin üzerinden tam 94 yıl geçti ve hala mezar yerleri belli değil, çünkü hala açıklanmadı!

Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda 29 Haziran 1925’te idam edilen Şeyh Said ve 47 arkadaşlarını bir kez daha anarken, onları idam eden ırkçı, sömürgeci zihniyeti kınıyoruz. Tüm çağrılara rağmen hala Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin ailelerine bir an önce bildirilmemesini ve idam kararını veren İstiklal Mahkemeleri tutanaklarının erişime açılmaması duyarsızlığını kınıyor, lanetliyoruz.

Şeyh Said ve 47 dava arkadaşının o günlerde verdikleri mücadele neticesinde; sadece Kürdistan coğrafyasında değil, kendisini sömürgeleştirenlerin ülkesinde dahi Kürdistan ulusal özgürlük mücadelesinin bugün güçlü sürdürülmesinin zeminini yarattılar.

Biz Kürdistan siyasal güçleri olarak bu büyük anlam taşıyan günde stratejik duruşlarımızla ulusal özgürlük mücadele bayrağını yükseltmeliyiz. Rejime karşı yükselteceğimiz mücadele sayesinde Şeyh Sait ve dava arkadaşlarını ulusal özgürlük mücadelesinde onları hak ettikleri saygıyla yaşatacağımız aşikârdır.

Kürdistan siyasal güçlerini “şu anda fani hayata veda etmek üzereyim. Halkım için feda olduğuma pişman değilim. Yeter ki torunlarım düşmanlarıma karşı beni mahcup etmesinler” diyerek idama yürüyen Şeyh Said’in vasiyeti doğrultusunda davranmaya çağırıyoruz!

Partiya Komunîst a Kurdistan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir