Serdeşt Katliamı
Serdeşt katliamında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor, sorumluları bir kez daha lanetliyoruz.

Serdeşt katliamında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor, sorumluları bir kez daha lanetliyoruz.

Serdeşt, İran-Irak savaşı sırasında İran’da kimyasal silah saldırısına uğrayan ilk Kürt şehridir. Aynı kaderi yaşayan Irak’taki Halepçe kadar uluslararası basında geniş yer almasa da Halepçe’den önce saldırıya uğramıştır.

36 yıldır hesabı verilmeyen Serdeşt katliamı 28 Haziran 1987’de sömürgeci Irak Baas rejimi tarafından Rojhilat’ın Serdeşt kenti ve çevre köylerinin kimyasal silahlarla bombalanmasıdır.

Halepçe soykırımının ön provası niteliğindeki Serdeşt katliamında Irak savaş uçakları Serdeşt ve çevre köylerine 7 defa kimyasal başlıklı bomba yağdırması ve İran devletinin yaralılara zamanında müdahale etmemesi nedeniyle 110 sivil yaşamını yitirdi, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 8 binden fazla kişi yaralandı.

Kürdistan halkları Serdeşt katliamında yaralılara erken müdahale edilmemesinin sorumluluğunun üzerlerinde olduğunu unutan ve Kürt halkına durmadan kan kusturan sömürgeci İran rejimini unutmayacaktır.

Bölünür-parçalanırım korkusunun açığa çıkarttığı Kürt düşmanlığı çerçevesinde bütün sömürgeci güçlerin, devletsiz bırakılmış ve hala yüz yıldır bağımsızlığının çabası içinde olan Kürtlere, kazanılmış Kürdistan alanlarına saldırıları devam etmektedir.

Artık sömürgeci güçlerin “toprak bütünlüğü” bahanesiyle egemenliği alanı dışındaki gelişmelere kayıtsız kalmadığı gün gibi ortada! Bu saldırılara karşı halkımızı, bağımsız Kürdistan hedefiyle daha örgütlü bir mücadeleye ve birlikte davranmaya çağırıyoruz!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir