Bu gün, sömürgeci Fars rejimince Kürdistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Pêşewa Qazî Muhammed ve yoldaşlarının Çarçıra Meydanı’nda idam edildikleri gündür.

Bu gün, sömürgeci Fars rejimince Kürdistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Pêşewa Qazî Muhammed ve yoldaşlarının Çarçıra Meydanı’nda idam edildikleri gündür.

Qazi Muhammed ve dava arkadaşlarının idam edilişlerinin 73’ncü yılında ırkçı Fars rejimini lanetliyoruz!

22 Ocak 1946’da Mahabad Kürd Cumhuriyeti kurulmuş, kurucular arasında olan Qazi Muhammed seçilen ilk Cumhurbaşkanı. Qazi Muhammed’in; “Kürtlere yönelik her türlü suçu işlemekten geri kalmaz, tüm tarihi boyunca Kürtlere düşman olmuş, kin gütmüştür, gütmektedir” şeklinde işaret ettiği ırkçı, şoven Fars rejimi 17 Aralık günü Kürdistan Cumhuriyeti’ne saldırarak Mahabad’ı işgal etmiştir.

Kürdistan‘ı yakıp yıkan İran rejimi, Kürt Cumhuriyeti’nin yönetici kadrolarının alelacele idam kararlarını çıkartmıştı. Cumhuriyet’in kuruluşunun ilan edildiği Çarçıra Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Qazî Mihemmed ve yoldaşları  31 Mart 1947’de idam edildiler.

İdam edilişlerinin 73’üncü yıldönümünde Pêşewa Qazî Muhammed ve yoldaşlarıyla birlikte bağımsızlık mücadelesinde yitirdiğimiz  tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz. 

Anıları ve mücadeleleri önünde bir kez daha eğilirken Pêşewa Qazî Muhammed’in “Kürtlerin ulusal varlığına ve Kürdistan’a sahip çıkın, birlik olun ve  halkımızın kendi geleceğini tayin hakkını siyasetinizin esası haline getirin” vasiyetinin günümüz Kürt siyasi güçlerince dikkate alınacağına inanıyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir