I – Yarın 24 Haziran Pazar günü! Öncelikle çok ciddi bir sağlık vb sorun olmadıkça sandığa gidelim ve “bir oyla ne olur ki” demeden oyumuzu kullanalım. Oyumuzu kullanmakla işimiz bitmiyor, hileye, sahtekârlığa, zorbalığa karşı oyumuza, irademize sahip çıkalım!

II – Millet İttifakını oluşturan partilere ve tabanlarına da çağrımız var; muhalefet yerine iktidar olmak istiyorsanız yani 16 yıllık AKP iktidarına sandıkta halkların iradesiyle son vermek istiyorsanız milletvekili seçimlerinde HDP’ye destek verin!

III – 24 Haziran seçimleri sadece baskın değil aynı zamanda haksız-hukuksuz, eşitsizliklerle yüklü bir seçim olarak anılacaktır. Muhalefetin özellikle de Kürt siyasetinin eli kolu bağlıyken, her şeyi elinde tutan iktidarın aralıksız saldırıları sürüyor. Her şey bir yana tek başına OHAL koşulları altında bir seçim bile asla demokratik olamaz, halkların özgür iradesini asla tam olarak yansıtamaz.

IV – Basın alanında son olarak Doğan Medya Grubunun el değiştirip Demirören Grubunun eline geçmesiyle, Türk ulusal basını belirleyici olarak AKP’nin yandaş medyası haline gelerek iktidarın algı yaratma operasyonlarının aracına dönüştürüldü! Suruç’ta saldırıya uğrayanın saldırgan gösterilmesi gibi. Gelenin gideni arattığı Türk ulusal medyası ile karşı karşıyayız!

V –  Bütün bunlara rağmen AKP kaybedecek. Öyle ki bu kez anket firmalarının araştırma sonuçlarını alt üst edecek bir oranla kaybedecek AKP! Halkımızın, işçi emekçilerin iradelerine güveniyoruz. Halkımız, halklarımız, yok sayılan ulusal demokratik taleplerimizi, gaspedilen temel hak ve özgürlükleri daha fazla taşıyamaz, 5 liraya dayanan doların, 7 liraya dayanan soğanın getirdiği ekonomik yükü daha fazla kaldıramaz.

23.06. 2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir