Genel Başkanımız Sinan Çiftyürek ve Malatya il başkanımız Halil Göktaş’ın Diyarbakır’da gözaltına alınma girişimini kınıyoruz!

Basına ve Kamuoyuna

Genel Başkanımız Sinan Çiftyürek ve Malatya il başkanımız Halil Göktaş’ın Diyarbakır’da gözaltına alınma girişimini kınıyoruz!

HDP – DBP tarafından tecrittin kalkması, İzmir HDP il binasına silahlı saldırı sonucu bir partilinin katledilmesini protesto etmek ve siyasi gelişmeler üzerine Diyarbakır Sanat Sokağı’nda bugün saat 14:00’da basın açıklaması yapılacağı paylaşılmıştı.

Genel başkanımız bir grup partilimizle birlikte basın açıklamasına katılmak üzere Sanat Sokağı’na gittiler. Partililerimiz, son aylarda Diyarbakır emniyetinin uyguladığı, kitleyi gruplara bölerek olduğu yerde kuşatıp bekletme taktiğiyle yine yüzleştiler.

Bazı KKP’liler İş Bankası önündeki ablukaya alındılar. Çiftyürek ve Göktaş vekillerin ablukaya alındığı grubun yanına gitmek isterken, polis önce Göktaş yoldaşı gözaltına almak istemiş, buna müdahale eden Çiftyürek’i de polis aracına zorla bindirmek istediler. Ancak Çiftyürek’in kendilerini “siz ne yapıyorsunuz ben KKP Genel Başkanıyım” ısrarlı uyarısı ve kitlenin tutumu üzerine vazgeçmişlerdir.

Basın açıklaması yapmak bir partinin en yasal demokratik hakkıdır. Bu hak her defasında Diyarbakır’da gasp ediliyor. Yarım saatte sonlanacak olan bir basın açıklaması engelleme, gözaltı, baskılarla saatlerce sürüyor. İktidara çağrıda bulunuyoruz; en ufak hak kullanımını gasp eden bu politikadan vazgeçmelidir. Biz meşru, demokratik haklarımızı kullanmaktan geri adım atmayacağız.

17.06.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir