İzmir’de düzenlenen Türkiye komünist hareketinden Söz ve Eylem’in 7.Konferansına partimiz adına MYK üyeleri Yaşar Kazıcı ve Serhat Atsız katıldı. Açılış konuşmasının ardından söz alan Yaşar Kazıcı şunları söyledi:

“Sevgili yoldaşlar hepinizi partim adına selamlıyorum.

Sizlere Kürdistan’dan enternasyonal komünist selamlar ve duygular getirdik.

Oldukça zor ve ideolojik mevzilerin birer birer terk edildiği bir dönemden geçiyoruz. Ama böylesi gerici bir dönemde bile akıntıya karşı yüzmekte ısrarcı olan hareketinizi kutlarız.

Bizlerde bu akıntıya karşı Kürdistan’dan yüzenleriz. Geçtiğimiz günlerde 17 Kasım tarihli Kongremizde; partimiz isim değişikliği kararıyla Kürdistan’da mücadelesini bir çıta daha yükselteceğini ilan etmiş oldu. Bu isim bugünü değil esasında yarını kucaklayan stratejik önemdedir.

KKP enternasyonal bir harekettir, hareketinizin çalışmalarını yakından takip etmekte ve gün geçtikçe birlikte etkinlikler yapabilme becerisine ulaşmaktayız.

Yoldaşlar 19.yüzyılda ağırlıklı olarak devrimi Avrupa’dan bekledik ve ilk işçi iktidarı olan Paris Komününü kurduk, devrimin yönü Doğuya kaydı Rus işçileri Paris ‘te yarım kalan hesaplaşmayı  20.yüzyılda Petersburg’da tamamladılar. Şimdi 21.yüzyıldayız iddia ediyoruz ki devrimin yönü Orta Doğu’ya kaymıştır! O zaman Kürdistan ve Türkiye devrimlerine hazırlanmalıyız.

Dünya proletaryasının bir parçası olan Kürdistan proletaryası adına ve dünya komünist hareketinin bir parçası olan Kürdistan Komünist Partisi adına konferansınızı selamlıyor ve başarılı geçmesini diliyorum.

 

Hemû Serkeftin! 

Bijî Yekîtîya Karkeran!”

 

Konferans bitiminde Söz ve Eylem’in temsilcileri ile bir görüşme gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir