HDP heyeti, Kürdistani parti ziyaretleri çerçevesinde bugün öğleden sonra Diyarbakır’da ÖSP’yi de ziyaret etti. Görüşmede de HDP’den Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz ile Diyarbakır milletvekili İmam Taşçıer, ÖSP’den Yaşar Kazıcı ve Sinan Çiftyürek yer aldı.

HDP temsilcileri özetle; “hem Türkiye metropollerinde hem de Kürdistan’da ayrı ayrı görüşmeleri sürdürüyoruz. Her iki alanda da ayrı geniş katılımlı toplantılar yapmak istiyoruz. Kürdistan kentlerinde “sonuncusu Diyarbakır’da olmak üzere birden fazla herkese açık formlar düzenlemek istiyoruz. Formların konusu şu veya bu konu değil süreçle ilgili her şeyi kapsamalı ve geleceğin ulusal ittifakına hizmet etmelidir” dediler. “Forum çağrısını Kürdistani partilerle birlikte yapabilirsek iyi olur olmazsa biz HDP olarak çağrı yapalım sizin de katılmanızı istiyoruz” şeklinde özetlediler.

ÖSP adına ise özetle; “ziyaretleriniz için teşekkürler. Bahsi geçen forum veya başka isimlerle en geniş toplantıların halka ve siyaset kadrosunun görüş, öneri ve eleştirilerine açık yapılmasını doğru buluyoruz. Ortak çağrı yapabilirsek daha iyi olur, olmazsa sadece siz de yapsanız katılacağız. Bugün olgular, süreçler biz Kürtlerden yana fakat birlik olamadığımız için olaylar aleyhimize işliyor. Önümüzde yerel seçimler var, uzun süredir sessiz olan sivil demokratik hareket var.  İçeride ve sınır ötesinde artan saldırılar var. Halkımızın tüm parti ve siyaset kadrosuna güvensizliği var ve suskunluğuna rağmen ırkçı rejime büyük öfkesi var… Bütün bunları ele alıp değerlendirecek adı ne olursa olsun toplantılar yapmak elzemdir. Katılacağız dahası çağrıcı olacağız” denildi.

Ayrıca ÖSP heyeti ortak Kürt dili kampanyası ile ilgili de kendilerini bilgilendirdi ve katılma çağrsı ve ısrarını yeniledi.

25.09.2018

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir