Tam iki haftayı geride bıraktık, yani 16 gündür Dersim’de ormanlar yanıyor. Devlet ve iktidar kanadından müdahale gelmediği gibi bir açıklama bile yapılmadı!

Öncelikle bu tutumu kınıyoruz!

Dersim dağları ve giysileri olarak ormanları, barındırdıkları zengin bitki ve canlılar açısında eşi benzeri az bulunan özelliğe sahiptir. Devlet “terörle mücadele” adı altında bu zenginliğin yok olmasını alenen izliyor! Bu doğa ve insanlık suçudur.

Anlaşılıyor ki mesele Dersim ve Kürdistan olunca, Türk devleti dağlara ve üzerindeki giysileri olarak ormanlarına da “bölücülük” muamelesi yapıyor. Dersim ormanlarının içerisindeki türlü türlü canlılarla birlikte yanmaya başlaması iki hafta önce başlatılan askeri operasyonlardan bu yana sürerken Erdoğan ve iktidarından bir açıklamanın bile yapılmamasının başka bir izahı yoktur. Karadeniz, Akdeniz ya da Bolu’da orman yangınları 16. gününe girecek devlet ve iktidar müdahale etmeyip izleyecek miydi? Asla anında yerel yönetimler müdahale eder yetmezse merkezi hükümet devreye girerdi. Olması gereken de budur ama Türk devleti, mesele Kürt meselesi, Kürdistan olunca ormanlarına bile “bölücü” davranıyor!

Kahrolsun şovenizm!

Dersim’e ve ormanlarına sahip çıkalım!

22.08.2018

Özgülük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir