Kerkük İl Meclisi, Kerkük’e Kürdistan bayrağını asması kararını aldı. Kürdistan kentine Kürdistan bayrağı asıldı hepsi bu! Kürdistan hükümeti de kararı onayladı. Gecikmiş de olsa alınan karar doğru ve kutluyoruz. Bundan sonraki adım bağımsızlık yolunda Kerkük’ün resmen Kürdistan’da katılmasını gerçekleştirmek olmalı. Sadece Kerkük de değil diğer kentlerinde referandumla Kürdistan’a resmen katılması gerçekleştirilmeli.

Karar iddia edildiği gibi “tek taraflı değil” 3/2 çoğunluk ile alındı. Yani karar Kerkük halklarının iradesinin ürünüdür.

Bağdat hükümetinin “Kerkük’te Irak bayrağı dışında başka bayrağın asılması yanlıştır” tavrı da kabul edilemez. Eğer Kerkük’ten kaldırılacak bir bayrak varsa bu Irak bayrağıdır. Ayrıca Kerkük’e, Kürdistan bayrağının asılmasına tepki gösteren Türkiye’nin tutumu da yanlış. Bu Türkiye’yi ilgilendiren bir mesele değildir.

MHP başkanı Devlet Bahçeli’nin tavrı ise asla kabul edilemez. Sayın Mesud Barzani hakkında “Barzani’den dost olmaz olsa da ancak üzerine basılacak post olur” açıklamasını kınıyoruz. Herkesi de kınamaya çağırıyoruz.  01.04.2017

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir