Avni Gökoğlu

Avni Gökoğlu ve Ömer Ayna

2 Mayıs 1973 yılında ölümsüzleşen Reş yoldaşımızı özlem ve saygıyla anıyor, mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz!

2 Mayıs 1973 yılında ölümsüzleşen Reş yoldaşımızı özlem ve saygıyla anıyor, mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz!

Yoldaşlarının ona Reş, içinde doğup büyüdüğü halkta uyandırdığı derin saygıdan ötürü “Avni Beg” ismiyle seslendikleri Avni Doğan Gökoğlu Urfa’ya bağlı Suruç İlçesi’nin sınıra yakın Êlsiz Köyü’nde doğar.

Şedadî aşiretinin ileri gelenlerinden birisidir. Beyoğlu olmasına rağmen sıradan biri gibi yaşaması, halkına çok yakın davranan mütevazılığı nedeniyle dengbejlerin adına kılamlar seslendirdiği saygın bir kişiliktir.  

Reş yoldaş; K. Kürdistan gençliğinde Kürt milli bilinci ile bir şeyler yapma hissiyatının mayalandığı 1970’li yıllarda Yüksek Eczacılık Fakültesi’ni kazanarak İstanbul’a gelişi ile birlikte devrimci saflarda yer almakta gecikmez. Kürdistanlı bir komünist olarak DDKO saflarından başlayan mücadele süreci THKO ile devam eder.

Urfa’nın Suriye sınırında 2 Mayıs 1973 yılında jandarma ile girdiği çatışma sonucunda yoldaşlarının ve halkının yüreğinde derin yaralar açarak sonsuzluğa uğurladığımız Avni Gökoğlu (Reş) yoldaşımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Kürdistan Komünist mücadelemizde O’nu daima anarak yaşatacağız!

Kürdistan Komünist Partisi-KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir