KKP
Kürdistan meselesinin çözümü bugün barışçıl, demokratik ve özgürlükçü bir temelde kendisini daha çok dayatmaktadır. Partimiz halklarımızın bu seçim başarısını kutlar, halkımızı Türkiye’ye demokrasi Kürdistan’a özgürlük şiarını pratikleştirmeye çağırır…

Türkiye ve Kürdistan halkları 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarıyla hem iktidara hem de onun ittifak birleşenlerine çok güçlü siyasi mesajlar verdi.

Seçim süreci ile Newroz kutlamalarının aynı zamana denk gelmesiyle Newroz alanlarında hem ülke içinde hem de yurt dışında yaşayan halkımız savaş siyasetine karşı barış ve özgürlük siyasetinde ısrar ettiğini tüm Türkiye kamuoyuna göstermiş oldu.

Sandıklardan çıkan sonuçlarla savaş, rant, yolsuzluk siyasetinin kaybettiğini söyleyebiliriz.

Bu seçimin kaybedeni yalınız AKP değil, aynı zamanda devletin inkar ve çökertme siyasetine destek olan bütün kesimler kaybetti.

AKP, 2023 genel seçimlerde Kürdistan’da “mütedeyyin aksı değiştirmek” için girdiği ittifakı “devletin stratejik aklının öngördüğü bir politika” olarak savundular lakin bu “stratejik akıl”ları tutmadı. Halkımız bu ittifaka ilişkin geçmişten gelen tarihi hafızasıyla Kürdistan’da yaşanan “failli meçhul” binlerce cinayetten bu kesimi tanır ve onlara da bu yerel seçimlerde gerekli olan yanıtı vermiştir.

AKP kurulduğu günden bu yana en büyük kan kaybını bu seçimlerde yaşadı. AKP savaş ve rant odaklı politikalara devam ettiği sürece de bu kan kaybı derinleşerek devam edecektir. Türkiye açısından AKP sonrası dönemde yeni bir siyasal süreç mi başlayacak yoksa aynı savaş ve rant politikaları devam mı edecek, bunu süreç gösterecektir.

Kürdistan meselesinin çözümü bugün barışçıl, demokratik ve özgürlükçü bir temelde kendisini daha çok dayatmaktadır.

Partimiz halklarımızın bu seçim başarısını kutlar, halkımızı Türkiye’ye demokrasi Kürdistan’a özgürlük şiarını pratikleştirmeye çağırır…

Partimiz bu seçimlerde ilk günden itibaren “ne AKP ne CHP oylar DEM Parti’ye” diyerek yaptığı çalışmalarla DEM Parti’yi destekledi.

Emek harcayan, çabalayan tüm yoldaşlara teşekkür ediyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi (KKP)

Siyasi Sözcüsü Nusrettin Maçin

1 Nisan 2024

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir