Nurhak Şehitleri

THKO önderlerinden Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan, Kadir Manga.

Onlar kapitalist-emperyalist sömürüye, talancılığa karşı sosyalist bir dünya yaratma adına devrimci bir duruşun başlangıcıydı.

THKO önderlerinden Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga’nın katledilmelerinin 51. yıl dönümünde onları bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Tüm dünyada ezilen, sömürülen halklar için bir umut olan 1968 gençlik ve halk hareketleri, Türkiye ve Kürdistan devrimci gençliği için de geleceğe dair özgür, eşit ve daha adil bir yaşam umudunu güçlendirmişti. Bu umuda sıkı sıkı sarılan Türkiye ve Kürdistanlı devrimci gençler okulları, sokakları, fabrikaları hareketlendirirken diğer taraftan ise faşist Türk devletine korku salmıştır. Bu korkunun sonucu ki gençlerin en ufak hak taleplerine baskı, işkence ve katliamlarla yanıt vermeye başladılar. Bu nedenle devrimci gençlik 70’li yıllarla birlikte meşru mücadeleden farklı mücadele yöntemlerine yöneldiler.

Malatya Kürecik’teki Amerikan radar üssünü ele geçirip oradakileri rehin alarak cezaevlerindeki yoldaşlarını serbest bıraktırma planını hayata geçirmek için yola çıkmışlardı Sinan Cemgil, Kadir Manga, Alpaslan Özdoğan ve diğerleri.

Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) gençlik önderleri 31 Mayıs 1971’de Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı İnekli Köyü civarında köy muhtarının ihbarı sonucu jandarma birlikleri tarafından kuşatıldı. Teslim olmayıp birliklerle çatışmaya giren gençlik önderlerinden Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan orada ölümsüzleşirler.

Onlar kapitalist-emperyalist sömürüye, talancılığa karşı sosyalist bir dünya yaratma adına devrimci bir duruşun başlangıcıydı.

Onlar inandıklarını savundular, savundukları uğruna canlarını verdiler. Her zaman saygıyla anacağız, unutmadık/unutmayacağız.

31/05/2022

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir