KKP Konferansı

KKP 2. Genel Konferansı

Örgüt, örgütlenme sorunları üzerine verimli tartışmalar gerçekleştiren konferans “politik ve örgütsel çalışma üzerine” daha önceden konferansa sunulan taslağı onaylayarak karara bağladı.

KKP Antep il örgütü toplantı salonunda, Kürdistan Komünist Partisi 2. Genel Konferansını başarıyla topladık.

Bilindiği gibi Yargıtay Cumhuriyet Baş Savcılığı bir süredir ilçe, il ve 3. Genel Kongre’mizi engelliyordu. Bu durum üzerine Parti Meclisi kararıyla 28 Mayıs’ta Kongre havasında geçen KKP 2. Genel Konferansı’nı topladık.

Antep il örgütü binasında sabah 10:00’da başlayan Konferans 17:00’da tamamlandı. Ruhen en geç, fiziken en yaşlı olan yoldaşımız ve MYK üyesi Bekir Reyhan Konferansı başlatan konuşmasını yaptı. Kürdistan ve tüm dünya devrim şehitleri anısına Konferans bileşenlerini 1 dakikalık saygı duruşuna davet eden Bekir yoldaş konferansın amacı hakkında bir konuşma yaptı. Açılış konuşması sonrası Konferans divan kurulunun oluşturulmasını isteyerek konuşmasını sonlandırdı.

KKP 2. Genel Konferansı kurulunun önerisiyle divan kuruluna Derya Yetişgen, Eyüp Yalur ve Yusuf Özbey yoldaşlar seçildi. Konferansa, engellenen 3. Genel Kongre için hazırlanan ve 3 yıllık pratik faaliyetinin özeti olan sinevizyon gösterimiyle devam edildi.

Sonrasında Konferans, sırasıyla Genel Başkan Sinan Çiftyürek yoldaşın yaptığı açılış konuşması, MYK üyesi Mustafa Korkmaz yoldaşın faaliyet raporunu okumasıyla devam etti.

Konferansın ana gündemi “Örgütlenme, kurumsallaşma ve çalışma tarzımızın ana hatları” başlığı üzerinden gündemleştirildi. Örgüt, örgütlenme sorunları üzerine verimli tartışmalar gerçekleştiren konferans “politik ve örgütsel çalışma üzerine” daha önceden konferansa sunulan taslağı onaylayarak karara bağladı. Bu kararla iki yıllık bir süreyi kapsayacak örgütsel faaliyetler tüm parti yapısının hedefi olarak belirlendi.

KKP 2. Genel Konferans sonuç bildirgesini ileriki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir