Asgari ücretle çalışan, mutfakta kazanı kaynamayan ama yaşamı için direnen işçileri, kadınları, gençleri, yoksulları… selamlıyor, KKP olarak Newroz Bayramlarını kutluyoruz. Newroz pîroz be!

Newroz kutlu olsun!

Halkımızın, Ortadoğu halklarının Newroz Bayramı kutlu olsun!

2022 Newroz’unun halkımıza barış, özgürlük ve eşitlik getirmesini diliyoruz.

Baskı ve zulme karşı özgürlüğü için direnen, başkaldıran halkları…

Sömürüye karşı direnen emekçiyi, işçi sınıfını, işsizleri…

Asgari ücretle çalışan, mutfakta kazanı kaynamayan ama yaşamı için direnen işçileri, kadınları, gençleri, yoksulları… selamlıyor, KKP olarak Newroz Bayramlarını kutluyoruz. Newroz pîroz be!

Newroz, zulme, zorbalığa ve katliamlara karşı başkaldırının sembolü olarak halkımızın özgürlük bayramıdır. Newroz binlerce yıldan beri bu topraklarda Dehakların baskı ve sömürüsüne karşı isyan ateşinin yakıldığı ulusal diriliş ve direniş gününün adı olmuştur. Böylece Newroz Kürt halkının varlığının ve özgürce yaşamının simgesi haline gelmiştir. Dün Demirci Kawa’nın yaktığı özgürlük ateşini bugün çağdaş Kawalar yakmaktadır. Baskı ve sömürüye karşı halkımızı, işçileri Newroz’un özgürleştirici ruhu etrafında kenetlenmeye, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşla Kiev ve birçok kent Rus ordusu tarafından bombalandı, bombalanıyor. Bu savaş sadece Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin bir sonucu değil esas olarak Batı ve Doğu emperyalist blokları arasındaki hegemonya savaşıdır. Bu hegemonya savaşında olan yine biz yoksul emekçi halklara oluyor. Dolaysıyla bizler bu savaşın tarafı değil karşısında durmalıyız. Ukrayna – Rusya savaşı üzerinden başta Suriye devleti olmak üzere bölge sömürgeci devletleri “bakın güvendiğiniz dağlara kar yağdı” diyerek Kürtlere parmak sallamaya başladılar. Sömürgeci devletlerin işgal ve asimilasyon politikalarına karşı durabilmek için Kürtlerin ulusal birliğini sağlaması zorunludur. Bu nedenle dört parçadaki halkımızı, 2022 Newroz kutlamalarında güçlü bir birlik mesajı vermeye çağırıyoruz!

Halkımız 2022 yılı Newroz’unu ağır koşullarla karşıladı. Kadınlar başta olmak üzere halkımıza, siyaset kadrosuna baskılar aralıksız sürdürülüyor. Kürt siyasetçiler, sanatçılar, aydınlar tutuklanıyor, Kürtçe üzerindeki baskılar her geçen gün artıyor. Öyle ki sokakta Kürtçe müzik yapan gençler gözaltına alınıyor, isminde Kürt ve Kürdistan geçen partiler kapatılmakla yüz yüze kalıyor. Cezaevlerinde siyasi tutsaklara işkence, baskı her geçen gün artıyor, yasaya göre bırakılması gereken hasta tutsaklar bırakılmayarak ölüme terkediliyor. Bu Newroz tüm bu baskılara karşı direnişin sembolü olmalı. Sömürgecilerin her geçen gün artan baskı ve zulüm politikalarına karşı direnişin sesini daha çok yükseltmeliyiz.

Patatesin kilosunun 7, bir demet maydanozun 5 lirayı bulduğu… Motorin ve benzinin litresinin 20 lirayı geçtiği, gübre fiyatlarının bir yılda %300 zamlandığı ve halkımızın her sabah yeni bir zam ile uyandığı bugünlerde ağır ekonomik krizin tüm yükü biz yoksul emekçi halkın omuzlarına yüklendi. Bu koşullarda, işsizliğin halkımız için sosyal yaraya, kansere dönüştüğü bugünlerde AKP hükümeti halka, “ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” aymazlığıyla yaklaşıyor.

Bütün bunlara karşı halkımızı, işçileri, işsizleri örgütlü direniş geliştirerek demokratik tepki vermeye çağırıyoruz. Örgütleneceğiz, mücadele edeceğiz ve kazanacağız.

Yaşasın Kürdistan halkının, halklarının diriliş ve direniş sembolü Newroz Bayramı!

Newroz Pîroz Be!

Newroz’unuz kutlu olsun!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

20.03.2022     

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir