Nusaybin’e bağlı Xerabê Bava (Koruköy) köyünün de içerisinde olduğu kırsal alanda 9 Şubat’tan beri sokağa çıkma yasağı eşliğinde operasyon yapılıyor. Xerabê Bava köyü başta olmak üzere operasyon alanına vekiller dahil kimse sokulmuyor, “elektrik ve telefonlar kesik” köyden bilgi alınamıyor.

Özellikle asker ve polis kuşatması altına alınan Koruköy’de yoğun baskı, işkence ve infaz iddiaları var. Baskıya maruz kalan köylüler, “90’larda bile böyle zulüm görmediklerini” söylüyorlar. “Askerlerin bütün evlerin kapılarını kırdığını”; “İnsanların hayvanlarına bakmasına bile izin verilmediğini”; “Komşuların birbirinden haber alamadığını”; “Evlerinin yakıldığını”… belirtiyorlar.

İddialar vahim! Bu iddialara ilişkin hükümet yetkililerinden ses yok! Konu meclise taşındığı halde hükümet ve devletten sorumluların konu hakkında bir açakılma bile gelmedi şu ana kadar.

Xerabê Bava’de halkımıza yaşatılanlar nedeniyle, hükümetin tutum ve sessizliğini kınıyoruz. Sokağa çıkma yasağı ile birlikte operasyona son vermeye çağırıyoruz.

22.02.2017

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir