Dün Soma davası karara bağlandı,  kararla 301 işçi ve bu kez aileleriyle birlikte bir kez daha katledildiler.

Kararı kınıyoruz!

13 Mayıs 2014’de maden işletmesi cinayetinde yaşamını yitiren 301 işçi ile ilgili açılan dava sonuçlandı. Mahkeme kararı “Bari üstüne üstlük patronlara ödül verseydiniz” dedirten içerikte ki esas patron Alp Gürkan’a berat verilmesiyle bu ödül verilmiş olundu!

51 kişinin yargılandığı davada Mahkeme, “Maden Patronu Can Gürkan’a 15 yıl; Şirket Yöneticileri Ramazan Doğru, Akın Çelik, İsmail Adalı ve Ertan Ersoy hakkında 22.5 yıl hapis cezası verildi. 8 ila 14 yıl ceza verilen 9 sanık hakkında ise tutuklama kararı verilmedi. Can Gürkan’ın babası, Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’ın da aralarında olduğu 37 kişi içinse beraat kararı” verdi.

Böylece esnek çalışmasıyla, taşeron sistemiyle, ilkel-geri çalışma koşullarıyla Soma Maden İşletme patronları 301 işçiyi göz göre gere katletti ve kapitalizmin hukuku ise katledenleri uyduruk cezalarla adeta akladı.

Mahkeme kararını verdi ama Türkiye işçi sınıfının, halkların, aydınların vicdanında Soma işletmesi patronları ile yönetici ekibin yargılanması bitmedi. Emeğin ve halkların vicdanında yargılanma devam edecek.

İşçi sınıfı karara tepki vermelidir!

Halklar karara tepki vermelidir!

Karara tepki vermeliyiz!

Kahrolsun kapitalizm ve onun hukuku!

12.07.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir