paramaz ve yoldaşları
Paramaz ve 19 yoldaşı 15 Haziran 1915’te idam edildi. Onlar; sömürüsüz bir dünya yaratmak için yola çıkmış örgütlü komünistlerdi!

Sosyalist bir dünya yaratma mücadelesinde darağacına gitmekten korkmayan ve bunu cellatlarının yüzüne haykırmaktan çekinmeyen Paramaz ve yoldaşlarını idam edilmelerinin 107. yılında saygıyla anıyoruz!

1914 yılının Haziran ayında Sosyal Demokrat Hınçak Partisi (SDHP) üyesi 120 kişi, İstanbul’da İttihat ve Terakki yöneticileri Talat, Enver ve Cemal Paşalara suikast yapılacağı ihbarı üzerine gözaltına alınırlar. Sorgulanmaları sırasında ağır işkence gören, kötü hapishane koşulları içinde tutulan ve karar sonrası ayrı ayrı zincirlenerek Merkez Cezaevi adlı zindanın bodrumunda bekletilen Paramaz ve yoldaşları 15 Haziran’da Beyazıt meydanında asılarak idam edilirler. 

Marksist bir parti programına sahip olan Sosyal Demokrat Hınçak Partisi üyeleri Paramaz ve yoldaşlarının; “Bizler komünistiz. Eşit ve özgür bir ülke için mücadele diyoruz. Biz fikirlerimizi Ermeni halkı arasında yaymaya çalıştığımız gibi en az onun kadar Kürt, Türk, Ezidi halkları arasında da yaymaya çalışıyoruz” diyerek boyun eğmeden ölüme yürümüşlerdir!

Gün; sömürgeci rejimin Türkçü politikalarının tersine, “Siz sadece bizim vücudumuzu yok edebilirsiniz, fakat inandığımız fikirleri asla” diyerek sosyalist federasyon yaratma hedefiyle davranan Paramazların mirasına sahip çıkma zamanıdır.

Partimiz; Ermeni halkımızı ve onun komünist kadrolarını Kürdistan’da özgür ve sosyalist bir federasyonu birlikte gerçekleştirme adına saflarımızda örgütlenmeye, birlikte mücadeleye çağırır!

15/06/2022

Kürdistan Komünist Partisi-KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir