Antep İl başkanımız Hasan Kaya 14 Mart 2018 sabaha doğru evinden gözaltına alındı. Şu an da Şahinbey Polis karakolunda tutuluyor! Gözaltına alınma gerekçesi, kendisinin sosyal medya paylaşımlarıymış! Yani son yıllarda özellikle son aylarda binlerce yurtsever, devrimci, sosyalist siyasetçinin gözaltına alınmalarının malum gerekçesi!

Mart ayı, etkinlikler ayı olması nedeniyle hükümet her yıl Mart ayında öncelikle de Newroz ekinlikleri arifesinde genel bir gözaltı furyası başlatır. 2018 Mart ayının ise hem OHAL’in devam etmesi hem de devam eden Efrin operasyonu nedeniyle gözaltı ve tutuklamalar yoğunlaşarak devam ediyor.

Genel olarak devam eden haksız-hukuksuz gözaltı ve tutuklamalar nedeniyle hükümetin ve özel de İl başkanımız Hasan Kaya yoldaşın gözaltına alınmış olması nedeniyle de Antep yerel yetkililerin tutumunu kınıyoruz.

Kan, gözyaşı, baskı üzerinde, dolup taşan hapishaneler üzerinde hiçbir iktidar, hiçbir dikta rejimi ayakta kalamaz! AKP’de kalamaz. MHP ile kurduğu ve korkuların yönlendirdiği ittifak da AKP’yi kurtaramayacaktır!

Hasan Kaya serbest bırakılmalı.

Haksız-hukuksuz göz altılara son verilmeli!

Düşünce ve siyasal tutuklular serbest bırakılmalı.

 

14 Mart 2018  

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir