30 Eylül 2021 tarihinde yitirdiğimiz, partimizin komünist çınarlarından Mirali yoldaşı sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz!

30 Eylül 2021 tarihinde yitirdiğimiz, partimizin komünist çınarlarından Mirali yoldaşı sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz!

Mirali yoldaş; “Ben ne yaptığımı gayet iyi biliyorum. Yaptıklarımla da övünüyorum” bilinciyle davranarak, yaşanan tüm olumsuzluklara, badirelere rağmen ulusal özgürlük ve sosyalizm uğruna verdiği mücadelesinden asla taviz vermeyen yoldaşımızdı. Yoldaşımızın, 65 yıl kesintisiz sürdürdüğü ulusal özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyoruz!

Mirali Göktaş yoldaş; Malatya İline bağlı Akçadağ İlçesi Karapınar Köyünde yoksul bir köylü ailesinin çocuğu olarak 1935 yılında doğdu. Genç yaşlarda başladığı demiryolu işçiliği onu kısa zamanda sosyalist düşünceyle de tanıştırdı.

Mir yoldaşın okuryazar olmaması kendisinin örgütlü mücadelede yer almasına, bu komünist mücadeleyi sürdürmesine engel değildi. Sömürünün, yoksulluğun ana kaynağı olarak gördüğü kapitalizme karşı bilinçli mücadele etme adına, eline geçen kitapları başkasına okutup, oluşturduğu bilinç birikimiyle sırasıyla TİP, THKO, THKO-MB, TKEP ve KKP saflarında örgütlü militan bir kadro olarak yer aldı.

Defalarca gözaltına alınmasının yanı sıra toplamda 10 yıl olmak üzere cezaevinde yatar. İlk olarak, 12 Eylül 1980 faşist askeri darbesinden sonraki ilk büyük TKEP-KKP Malatya operasyonunda, 26 Ekim 1980’de yakalanır. Örgüt silahını saklamaktan 8 yıl ceza aldı. Ceza infaz yasası uyarınca 4 yıl Elazığ askeri cezaevinde yatan Mir çıktıktan sonra “mücadeleye devam” diyerek KKP saflarında yer alır. 1986 Haziran-Temmuz’unda KKP’ye yapılan operasyonda yeniden yakalandığında bu sefer örgüt üyesi olmaktan cezaevine girdi.  

45 yaşında girdiği cezaevinde tüm direnişlerde yer alır. İçeride herkese moral veren yapısıyla Mir yoldaş, devrimci tutsakların, yoldaşlarının direnç abidesi ve “Xalo”su olur.

Mir yoldaşı unutmayacağız, mücadelemizde daima yaşatacağız!

30.09.2022

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir