30 Eylül’de önce Mirali yoldaş mezarı başında anıldıktan sonra yine aynı mezarlıkta olan Eyüp Sabri İpekçi (Gazeteci yoldaş) ile eşi Sabiha yoldaş daha sonra farklı bir köydeki mezarlıkta bulunan Hüseyin Elmas, Mehmet Elmas, Ali Uçar (Devrimci Ali) ve Murat Yaman yoldaşların da mezarları ziyaret edilerek yoldaşlarımızı andık. Mücadeleleri mücadelemizde yaşayacak.

Malatya programımız çerçevesinde;

*30 Eylül’de önce Mirali yoldaş mezarı başında anıldıktan sonra yine aynı mezarlıkta olan Eyüp Sabri İpekçi (Gazeteci yoldaş) ile eşi Sabiha yoldaş daha sonra farklı bir köydeki mezarlıkta bulunan Hüseyin Elmas, Mehmet Elmas, Ali Uçar (Devrimci Ali) ve Murat Yaman yoldaşların da mezarları ziyaret edilerek yoldaşlarımızı andık. Mücadeleleri mücadelemizde yaşayacak.

Anmaların ardından Mahmut Şahin yoldaşın evine gittik. Yemeğin ardından kendisi ve eşiyle gelişmeleri konuştuk. Bölgeye ilişkin onların görüşlerini-gözlemlerini dinledik ve KKP faaliyetleri hakkında kendilerini bilgilendirdik.

*1 Ekim’de Bahoz Şavata yoldaşla KKP’de görüştük.

Tarih ağırlıklı 3-4 saatlik verimli görüş alış-verişinde bulunduk. Kürt tarihi üzerine çalışması hakkında bilgi aldık. Son ev baskınında kayıtlarına el konulsa da tarih çalışmasının devam edeceğini söyledi. Ayrıca önemli önerileri oldu onları birlikte değerlendireceğiz.

*2 Ekim’de önce Sürgü’deki evinde A. Bali yoldaş ve değerli eşini ziyaret ettik. A. Bali yazar-araştırmacı, dilbilimci bir Kürt entelektüeli. 1990’lı yıllardaki ilk haftalık Newroz’dan beri yazarımız. KKP yayın faaliyetine büyük emeği geçmiş bir yoldaşımız.

Uzun uzun konuştuk kendisini dinledik, biz çalışmalarımız hakkında kendisini bilgilendirdik. Kendisinin basılmış ve şu an basımı bekleyen eserlerinden söz etti. Hazırlamış olduğu 5 ciltlik Kürt Şairler Antolojisi (ki altıncını hazırlayacak) bunların başında gelir. Baskıya hazır diğer eseri Kürtçe-Türkçe Adlar ansiklopedisi. Bali yoldaş üretmeye devam ediyor.

*İkinci durağımız TKEP-KKP geleneğinin geçmişte örgütlü olduğu Akçadağ Dedeköy’e gittik. Hasan, Elif Yavuz yoldaşlar ile aileyi gördük. Hem özellikle Elif ve aile ile yılların özlemini giderdik hem de siyasi gelişmeleri konuştuk. Kendilerini genel gelişmeler ve KKP çalışmaları hakkında bilgilendirdik hem de kendilerini görüş ve gözlemlerini uzunca dinledik. Elbette görüşmeye devam edeceğiz.

*Üçüncü durağımız Malatya merkezde sevgili yoldaşımız Gülizar Yaman/Elmas ile görüştük. Gülizar yoldaş KKP’nın ilk Malatya İl Sekreteri Hüseyin Elmas’ın eşiydi. Gülizar Yaman, Elif Yavuz, Mukaddes Buran… kadın yoldaşlar Malatya özelinde yasa dışı dönem faaliyetinde hareketimize büyük emekleri geçen kadın yoldaşların başında geliyordu.

Yine Malatya merkezde Abuzer Şahin yoldaşı ve eşini evinde ziyaret ettik. Yoldaşlarımızı süren çalışmalar hakkında bilgilendirdik. Güncel siyasal gelişmeleri konuştuk.

03.10.2022

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

KKP heyetinin Malatya programı…
KKP heyetinin Malatya programı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir