2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yakılarak katledilen 33 devrimci, sosyalist, yurtsever, aydın ve ilerici insanımızı saygıyla anıyoruz!

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yakılarak katledilen 33 devrimci, sosyalist, yurtsever, aydın ve ilerici insanımızı saygıyla anıyoruz!

Rejimin ve siyasi iktidarların gerici politikalarıyla saldırgan gruplarca “Sivas laiklere mezar olacak” sloganları eşliğinde Madımak Oteli Katliamı’nda yaşamdan koparılan 33 değerli insanımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor ve katliamcı sermaye düzenini ise lanetliyoruz!

Sivas – Madımak katliamı; anlık öfke patlaması sonucu meydana gelmiş sıradan bir olay değildir. Tıpkı Maraş, Çorum, Malatya’da olduğu gibi, 2 Temmuz 1993 saldırısının başta Alevi halkımız olmak üzere aydın, duyarlı çevremize dönük planlanmış katliam olduğunu unutmadık. Olaylar esnasında devletin saldırıları önleyici önlem almak yerine, bilakis, saldırganları durduracak kimi önlemlere de mani olmuş ve saldırganları yönlendirmiştir.

Rejim dün olduğu gibi bugünde siyasal iktidarını yarattığı korku iklimiyle sağlama almak için silahlı sivil çetelerini sahaya sürüyor, katliam siyasetini devam ettiriyor! Bu sorunu sadece “unutmadık, unutmayacağız” demekle aşamayacağımız açıktır!

Halklarımızı; “hesabını soracağız” şiarları etrafında örgütlü saflarda yer almaya çağırıyoruz!

Halklarımızı; bu tür katliam ve saldırıları yaşamayacağımız alan olan özgürlük ve sosyalizm düzenini birlikte kurma mücadelesine çağırıyoruz!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir