Ekonomik kriz ve işsizlik kader değil. İşsizliğin, yoksulluğun yarattığı ağır sosyal sorunlar karşısında intihar asla çözüm değil!

Kriz bahanesiyle işverenlerin, toplu işten çıkarmaları işsizliği hızla tırmandırıyor! 

Ekonomik kriz ve işsizlik, işçileri intihara sürüklüyor!

İşsiz işçiler iş bulamayınca kendini yakıyorlar!

İşsiz işçi, iş istedi diye AKP’li belediyede dövdürülüyor!

İşte ekonomik krizle birlikte büyüyen işsiz-işçi manzaraları!

İşte vahşi kapitalizmin emekçiler üzerinde ağırlaşan çirkin yüzü!

İşsiz Eyüp Dal’a 31 Mart öncesi iş sözü veriliyor. Seçim sonrası Antep Şahinbey AKP’li ilçe belediyesine iş için gittiğinde kendisine “iş yok” denilince Dal, üstüne benzin döküp belediye önünde kendini yakarak intihar ediyor! Bu ilk değil ve eğer işsizler-işçiler intihar yerine örgütlü mücadeleyi geliştirmezlerse, geliştiremezsek intiharlar artacak.

İş arayan işsiz Mustafa Sayıcı ise belediyeden iş aradığı için AKP’li Antep büyükşehir belediye çetelerince belediye binasında dövülüyor. Antep AKP’li belediye işsize iş vermiyor iş arayanı da dövdürüyor! Belediye personeli tarafından tekme tokat dayak yiyen Mustafa Sayıcı şunları anlatıyor;

“Ben belediyeye gittim ve iş talebimin ne olduğunu sorduğumda bana telefon açarak öğren dediler. Ben de Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne telefon açarak iş durumumu öğrenmeye çalışıyordum. Beni bir gün kendini belediye görevlisi olarak tanıtan bir kişi belediyeye davet etti. Büyükşehir Belediyesine geldiğimde kendisini şoför olarak tanıtan kişi kendisiyle gelmemi istedi… Merdivenlerden inerken o kişi boynuma sarılarak… aniden bana küfür etti… Belediyenin bazı güvenlik görevlileri ellerimi ve kollarımı tuttu… benimle yürüyen kişi gelişi güzel vurmaya başladı” diyor.

Çetelerin, iş arayan işçiyi belediyeye çağırıp dövmelerini kınıyor ve Antep Büyükşehir Belediyesini iş arayan işsizi belediye binasının içerisinde döven çetelerin ilişkisini kesmeye çağırıyoruz.   

İşsizler, işçiler!

Ekonomik kriz ve işsizlik kader değil. İşsizliğin, yoksulluğun yarattığı ağır sosyal sorunlar karşısında intihar asla çözüm değil!

Çözüm; işçisiyle, işsiziyle tüm emekçilerin sömürü düzenine karşı örgütlü mücadeleyi geliştirmeleridir.

Çözüm; işverenlerin ekonomik kriz bahanesiyle başlattığı toplu tenkisatlara karşı sendikalı-sendikasız, işçi-işsiz tüm işçilerin örgütlü mücadeleyle karşı durmalarıdır.

Çözüm; sözde “Güvence” adına işçinin alınteri göz nuru olan Kıdem Tazminatını fona devredilerek patronlara kaynak sağlanmasına karşı tüm ezilen, sömürülenlerle birlikte mücadeleyi geliştirmektir.

Kahrolsun kapitalizm!

Yaşasın işçilerin örgütlü mücadelesi!

20.05.2019    

KÜRDİSTAN KOMÜNİST PARTİSİ (KKP)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir