Partimiz; Gülistan’a ne olduğunun ortaya çıkarılması ve faili meçhul kalmaması yönünde hükümeti sorumlu davranmaya çağırır.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku 5 Ocak 2020 yılında kayboldu veya kaybedildi. Doku’nun ailesi kızlarından haber alamayınca durumu yetkililere bildirmelerine rağmen aradan geçen bir yılda Doku’dan haber alınamadı.

Dersim’de görevli bir polisin üvey oğlu ve Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı olan Zainal Abarakov ve ailesinin Gülistan Doku ile ilgili çelişki ifadeler vermesine, daha sonra dışarıda görüştüğü kamera kayıtlarınca da sabit olmasına rağmen emniyetin ve valiliğin Zainal Abarakov isminin gündemden düşürülmesi çabaları kuşkular yaratmıştır. “Zainal Abarakov ve ailesi neden korunuyor” sorusunu çeşitli platformlar üzerinden daha sık gündeme getirmeliyiz.

HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in, 28 Şubat’ta şüpheli Zainal Abarakov’un ismini açık yazdığı önerge Meclis Başkanlığı’nda “Z.A.” olarak gizlenmesi bu kuşkuları daha da yoğunlaştırmıştır. Kadın cinayetlerinin arttığı 2020 yılında kadınlar başta olmak üzere, kamuoyunun sahip çıktığı Gülistan Doku’ya sosyal medya üzerinden de sahip çıkılmasını değerli bulmaktayız.

Gülistan Doku’nun kaybedildiği Dersim’den bugün “Ne yaptınız Gülistanıma, başına ne getirdiniz, hangi toprağa gömdünüz. Bulun bir an önce kızımı” diye haykıran anne Bedriye Doku binlerce kez haklıdır.

Partimiz; Gülistan’a ne olduğunun ortaya çıkarılması ve faili meçhul kalmaması yönünde hükümeti sorumlu davranmaya çağırır.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir