Enfal Soykırımı; 14 Nisan 1986 başlayan 1989 yılında son bulan Kürdistanlıların, yıkanmadan gömülenlerin, trajedisinin adıdır.

Enfal Soykırımı; 14 Nisan 1986 başlayan 1989 yılında son bulan Kürdistanlıların, yıkanmadan gömülenlerin, trajedisinin adıdır.

Enfal Soykırımı esnasında dünyanın bir bütün olarak kör, sağır ve dilsiz, özellikle de İslam dünyasının vurdumduymaz olduğu bu günde ırkçı Baas önderliği 183 bin insanımızı katlederek yüreklerimizi dağladı. İnsanlığın utanması gereken o günde başta emperyalist güçler olmak üzere bölge sömürgeci güçlerin hiçbiri Saddam liderliğinde yapılan bu soykırımı kınamadılar. Kınayamazlardı, çünkü halkımızın katledilmesinde kullanılan elma kokulu kimyasal bombaların asıl sahipleri olarak ya da Saddam’a verdikleri bu destekle suç ortaklarıydılar.

Zehirli kimyasal gazlarla katledilen 183 bin insanımızın yanı sıra, yangın bombalarıyla yakılarak adeta haritadan silinmeye çalışılan köylerimizin halini, canlarını kurtarma adına karlarla kaplı geçit vermesi zor dağları aşarak yerlerinden yurtlarından olmaları ve yaşanan dramı da unutmadık unutmayacağız.

31 Mart yerel seçimleri göstermiştir ki; halkımızın iradesiyle elde edilen belediyelerimize atanmış kayyımlara son verme çabalarımıza, Kürdistan ismiyle parti kurma girişimlerimize karşı gösterdikleri hazımsızlığa, kazanılmış belediye başkanlıklarımıza hala mazbataların verilmeyişinin esas nedeni Kürdistan ulusal birliğinin sağlanamamasıdır. “21 yy’ın Kürtlerin/Kürdistanlıların yüzyılı” diye inandığımız, inancımızı diri tuttuğumuz ama hala devletsizliğimizin sürdüğü bu süreçte Erdoğan’ın “yallah Kürdistan’a” sözü Kürt/Kürdistan düşmanlarının buldukları her fırsatta Enfal benzeri soykırımları yapmaktan geri durmayacaklarının açık bir işareti olarak, Kürdistan siyasi güçlerinin görmesi gerekiyor.

Kürdistan Komünist Partisi olarak; ulusak özgürlük mücadele sürecinde halkımıza yaşatılan tüm katliam ve soykırımları bir kez daha lanetler ve yitirdiklerimizin anıları önünde saygıyla eğilirken, PZK ve Kürdi Seçim İttifakı kapsamında atılan değerli adımların önemli olduğunu görüyor ve sürdürülen ittifakın ilerletilip büyütülmesi yönünde siyasi partilerimizi sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir