16 Mart Katliamı; bundan tam 41 yıl önce, 16 Mart 1978 günün sabahı İstanbul Üniversitesi çıkan devrimci gruba Eczacılık Fakültesi önünde bombalı ve silahlı saldırıda bulunulması sonucu 7 devrimci öğrencinin öldürüldüğü 41 öğrenci de yaralandığı alçakça saldırının kendisidir.

İlerleyen yıllarda Hrant Dink’ in katledilmesi başta olmak üzere birçok devrimcinin öldürülmesi olayında adı geçecek olan Komiser Reşat Altay’ın yönettiği polis desteğinde bir gurup faşistler tarafından okuldan topluca çıkan devrimci öğrencilere önce bomba atılması ardından silahla taranmasının asıl nedeni tüm ülkede devrimcileri sindirmekti.

Geliştirilen olayların, açık saldırılarının failleri ortada, belli olmasına rağmen dönemin 1.ve 2. Milliyetçi Cephe hükümetinin başbakanı Süleyman Demirel “hiç kimse bana sağcılar ve milliyetçiler cinayet işliyor dedirtemezsiniz” diyerek işlenen suçlara, cinayetlere açıkça taraf olmaktan kaçınmamıştı. Kürdistan Komünist partisi olarak her zaman için unutamayacağımız gerek bu alçak saldırıyı gerekse de saldırının mimarlarını bir kez daha lanetliyor, yitirdiğimiz canların anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Partîya Komunist a Kurdistan – KKP

16.03.2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir