HALİL ULUĞ yoldaş; Gerek ulusal kurtuluş mücadelesinin gerekse da sınıf mücadelesinin tüm dünyada dalga dalga geliştiği 1970’ler sürecinde çok geçmeden devrimci mücadele yerini alan yoksul bir köylü ailesinin çocuğuydu. Çevresinde çok sevilen, Kevçeli köylülerince hem sözüne güvenilen hem de mertliğinden ötürü saygı duyulan 23 yaşındaki Halil Uluğ yoldaş kısa zaman içinde örgütlü mücadele içinde sivrilerek birçok sorumluluk üstlenmişti.

1975’ten bu yana devrimci örgütlü mücadele içinde yer alarak TKEP KÜRDİSTAN ÖZERK ÖRGÜTÜ Gölbaşı Mahalli Komitesi üyesi ve aynı zamanda Gölbaşı Komsomol Sorumlusu görevlerini başarıyla sürdüren komünist yoldaşımız aynı zamanda İllegal dağ çalışmasında ve askeri faaliyetlerde yetenekli bir uzman olarak görev almıştı.

12 Eylül’den sonra faşist cuntanın yörede ele geçirmek için yoğun çaba sarf ettiği yoldaşlarımızdan biri olan Halil ULUĞ 1981 yılı Şubat’ında yakalandı. Adıyaman merkeze yakın eski yatılı ilköğretim okulunun askerler tarafından el konularak işkence merkezi haline getirilmiş Pirin’ de işkence edilerek şehit edildi.

Komünistlerin, devrimcilerin ser verip sır vermeyenlerin onurlu geleneği içinde davranan Halil ULUĞ yoldaşa yapılan onca ağır işkencelere rağmen kendi ismi dışında hiçbir bilgiyi cellatları ağzından alamadıkları için 16 Mart 1981 günü yoldaşımızı katlettiler. Olası gelişmelerden kaçınan 12 Eylül faşist cuntası katlettikleri Halil yoldaşımızın cenazesini Kevceli halkından kaçırarak gizlice gömerler.

Kürdistan komünistleri olarak devrimci onuru yücelterek işkencecileri karşısında diz çökmeyen Halil ULUĞ yoldaşı bir kez daha minnet ve şükranla anarken tüm gücümüzle 12 Eylül’ü yaratanları ve işkencecilerini de lanetliyoruz.

Partîya Komunist a Kurdistan – KKP

16.03.2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir