Kürt işçilerine yine ırkçı saldırı ve yine ölü, yaralı!

Saldırıyı lanetliyoruz!

Saldırganları yakalaması gereken emniyet ve valinin, saldırıya uğrayanların yakınlarına barikat kurması düşündürücüdür. Bu tutumu kınıyoruz.

Kürt işçilerine yine ırkçı saldırı ve yine ölü, yaralı!

Saldırıyı lanetliyoruz!

Saldırganları yakalaması gereken emniyet ve valinin, saldırıya uğrayanların yakınlarına barikat kurması düşündürücüdür. Bu tutumu kınıyoruz.

Van Erciş’ten ekmek kapısı için çalışmaya giden Kürt inşaat işçilerine Dinar ilçesinde yapılan silahlı saldırıda; İşçilerden Özkan T. Öldü, Fırat T. ve Emrah Ö. yaralandı.

“Afyon’a kimliğinde Van yazan kimse alınmayacak” ne demek!

Ölen, yaralanan işçi akrabalarını almaya giden ailelerin Erciş’ten çıkışlarına ve Afyon’a girişlerine polis izin vermiyor. Afyon belediye başkanı, il emniyet müdürü ve savcısı “gelin gerekli belgeleri imzalayın ve cenazenizi alın gidin zaten Afyon’a kimliğinde Van yazan kimse alınmayacak boşuna uğraşmayın” denince, Van’dan gitmeye çalışan Özkan T.’nin babası ve akrabaları Tatvan’dan geri dönmek zorunda kaldılar.

Kürtler katledilirken hiçbir tedbir almayan devlet yetkilileri katledilen ve yaralananların yakınlarını Afyon’a almıyor! Benzer durum ve tutum yakında Sakarya’da yaşandı!

Trabzon, Ordu, Kütahya, Manisa, Yozgat, Sakarya… Derken bu kez Afyon’un Dinar İlçesi’nde Kürt inşaat işçilerine silahlı saldırı oldu. Saldırılar artık günlük hale getirildi. Irkçı çeteler, devletin Kürt ve Kürdistan politikasından ve gerek içerden gerekse Rojava ile Güney Kürdistan’daki icraatlarından cesaret alıp durumdan vazife çıkarıyorlar!

Bu tehlikeli gidiş Batı kentlerinde Kürt ve Türk halkı arasında onarılması zor derin yaralar açıyor!

Öncelikle yetkilileri ve şu an ülkeyi yöneten Cumhur İttifakını uyarıyoruz; saldırıları seyretmekten ve saldırganları koruyan, cesaretlendiren politikadan vazgeçin. Çalışmaya giden işçilerin güvenliğini sağlamak sizin görev ve sorumluluğunuzdur. Her gün tekrarlanan bu saldırıları Kürt halkı kabul etmez, taşıyamaz.

Van-Hakkari-Diyarbakır’da halkımızın kimi talep, özlem ve duygularına hitap eden açıklamalar yapan Türk muhalefet partileri; eğer bunu salt seçim malzemesi olarak yapmıyorlarsa o zaman Kürt işçilerine artan saldırılara karşı net tutum alın.

Türkiye kamuoyu, emek ve meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri ve toplumun vicdanı olan aydınlar, kanaat önderleri bu saldırılara sessiz kalmayın! Batıdaki ırkçılıkla hesaplaşmaya ve saldırlar karşısında açık tutum almaya çağırıyoruz.

Halkımız bu saldırılar karşısında asla sinmeyecek, Kürt kimliğini her yerde ve gururla savunmaktan vazgeçmeyecek! Ulusal özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinden geri adım asla atmayacak.

Kürdistan partileri, halkları, aydın, rusipi, melleleri artan ırkçı saldırılara karşı demokratik tepkinizi yükseltin.

İçeride ve diğer Kürdistan parçalarına yönelik artan saldırı ve ilhak adımlarına karşı Ulusal İttifak çalışmalarını hızlandıralım. Gücümüz ittifakımızdır.

14.09.2020

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir