Başta Kızıl Ordu ve Sovyet halkları olmak üzere, Alman-İtalyan faşizmini tarihe gömen; demokrat, ilerici, devrimci, komünist bütün demokrasi güçlerine minnettarız.

1 Eylül Dünya Barış Gününün 76. yıl dönümünde,

22 milyonu Sovyetler Birliği’nden olmak üzere yaşamını yitiren 50 milyon insanı saygıyla anıyoruz.

Başta Kızıl Ordu ve Sovyet halkları olmak üzere, Alman-İtalyan faşizmini tarihe gömen; demokrat, ilerici, devrimci, komünist bütün demokrasi güçlerine minnettarız.

İkinci Dünya savaşında dünya halkları büyük bedellerle faşizmi yenerek insanlığa nefes aldırdılar. Ancak faşizm belası Dünya’da nihai olarak sökülüp atılamadı. Sürekli savaş üreten kapitalist sistem var oldukça da faşizm tehlikesi ve birçok devletteki uygulamalarıyla devam edecektir, ediyor. Türkiye’de ve Dünya’da, kapitalizmin ağırlaşan kriziyle birlikte faşizm ve ırkçılığın halkları tehdidi büyüyor. Bu tehdide karşı en geniş anti-faşist demokrasi güçlerinin birliği önemlidir. KKP; Dünya işçi emekçi halklarını yükselen faşist-ırkçı dalgaya karşı geniş demokrasi cephesini örmeye çağırıyor.

Kürt halkı yüzyıldan beri barışa, özgürlüğe hasret! Yüzyıldan beri katliam, tehcir, soykırım altında var olma mücadelesini veriyor. Bu nedenle barış ve barışçıl çözüm için mücadele eden halkların başında gelir Kürt halkı. Sömürgeciler kendi egemenlikleri altındaki parçada baskı ve katliamların yanı sıra dört bir yandan Kürdistan Bölgesi ve Özerk Rojava’ya silahlarını çevirmişler. Türkiye kentlerinde “Ülkücüyüz sizi burada istemiyoruz” naraları devam ediyor.

KKP olarak bütün partilerimize çağrımız şudur; sömürgeci tehdide karşı ortaklaşın. Birbirinizden algıladığınız tehdidi ortadan kaldırın, kaldıramıyorsanız minimize ederek etkisizleştirin. Yoksa kazanımları koruyup geliştiremeyiz.

Özgürlük, demokrasi ve ekmek için faşizme ve sömürgeciliğe hayır diyelim!

1 Eylül 2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir