“Bütün İktidar Sovyetlere” şiarı doğrultusunda işçi sınıfını, yoksul köylülüğü tarihte ilk kez siyasal iktidara taşımanın kendisi olan büyük Ekim Devrimi’ni 102. yılında da bir kez daha coşkuyla kutluyor, Ekim Devrimi’ne önderlik edenleri komünist duygularla selamlıyoruz!

Bütün İktidar Sovyetlere” şiarı doğrultusunda işçi sınıfını, yoksul köylülüğü tarihte ilk kez siyasal iktidara taşımanın kendisi olan büyük Ekim Devrimi’ni 102. yılında da bir kez daha coşkuyla kutluyor, Ekim Devrimi’ne önderlik edenleri komünist duygularla selamlıyoruz!

Büyük Ekim Devrimi sadece Rusya’nın değil dünyanın da tarihini değiştiren ve yarattığı etkisi ile hala burjuva güçlerin korkulu rüyası olan tarihsel bir olaydır.

Bu tarihsel olay Rusya’da çarlık iktidarını devirerek büyük çiftlik sahiplerinin ve kapitalistlerin hâkimiyetlerine ve mülklerine el koyarak Rus proletaryasının sınıf iktidarını kurdu.  Aynı zamanda Ekim Devrimi dünya işçi sınıfına, burjuva iktidarlara son verip kendi iktidarlarını kurmanın da yolunu göstermiş oldu.

İlk kez bu devrim; yönetenlerin akıl almaz saldırılarına, baskılarına rağmen baldırı çıplakların, ezilen, sömürülen işçi, köylü yığınlarının da kendi iktidarını kurabileceklerinin yegâne örneği haline geldi. İlk kez yönetilenler doğrudan demokrasi ile söz, yetki ve kararın kendilerinde olduğu bir yönetimle ortak toplumsal yaşamı gerçekleştirmiş ve örgütlemişlerdi.

Ekim Devrimi’nden edindiğimiz dersler ışığında, kendi coğrafyamızda yeni Ekim Devrimlerini yaratmak için halkımızı mücadeleye çağırıyoruz.

Ekim devrimini ve yaratanları bir kez daha selamlıyoruz!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir