35 ölü ve yüzlerce yaralı!

Lanetliyoruz!

Sudan Ordusu, bu alçakça tutumuyla diktatör El Beşir’in Ordusu olduğunu da ilan etti!

35 ölü ve yüzlerce yaralı!

Lanetliyoruz!

Sudan Ordusu, bu alçakça tutumuyla diktatör El Beşir’in Ordusu olduğunu da ilan etti!

Halkın devrimi sayesinde iktidara el koyan Ordu, halkın aylardır “yönetimi sivil halka devret” çağrı ve direnişlerine önce sessiz kaldı. Nihayet Ordu, gerçek yüzünü göstererek, 20 Nisan’dan beri Savunma Bakanlığı önünde DEMOKRASİ NÖBETİ tutan halkı sabah erkenden kuşatıp makineli tüfeklerle tarayarak halka ihanetini açıkça sergiledi.

Eğer Sudan halkları sokaklarda güçlü tepki vermezse, eğer dünya kamuoyu katliam karşıtı açık tutum almazsa… Ordu katliamlarını sürdürecektir. Çünkü Sudan Ordusu’nun amacı halkın devrimini çalmak ve yeni iktidarın halkın devriminin etkisinde şekillenmesini engellemektir.

Sudan muhalefetinin çağrısı üzerine halk birden fazla kentte saldırıyı protesto ederek, devrimlerini çalan Ordu’ya iktidarı halka devretme çağrısını sürdürüyor. Dünya kamuoyu halkın bu direnişini destekleyerek Ordu’yu iktidarı halka devretmeye çağırmalıdır.

“Demokrasi, özgürlük, sivil halkın iradesi” diye sabah akşam nutuklar atan AB ve Batı iktidarlarının dilin ucuyla dostlar alışverişte görsün misali kınama ve açıklamaları onların Ordunun arkasında ki duruşlarını saklayamıyor. Katliamı kınayan BM ve Afrika Birliği ise daha açık tutumla Ordu’yu iktidarı halka devretmeye çağırmalıdır.  

04.06.2019

Partiya Komunîst a Kurdistan (KKP)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir