AKP/Erdoğan’a çağrımız var; sadece kendinize Müslüman olmayın, mezarlarının yerlerini açıklayıp ailelerine teslim edin!

93 yıl önce katledilen Şeyh Said ve 47 dava arkadaşını anarken, onları idam eden ırkçı-milliyetçi zihniyet ve siyaseti lanetliyoruz.

93 yıldır ikinci bir zulüm yapılıyor idam edilenlerin ailelerine ve Kürt halkına. Sömürgeci rejim idam ettiği Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarlarını halen nerede sakladığını açıklamıyor. Ölüden korkarak mezarlarının yerlerini açıklamayan bir rejimden söz ediyoruz. Ve idam edilenlerin kemiklerini ailelerine teslim edemeyen mütedeyyin bir parti olduğunu iddia eden AKP’nin 16 yıllık iktidarında da bu zulüm devam ediyor. Anlaşılan AKP ve Erdoğan da kendine Müslüman; türban için kıyameti kopart ama idam edilen Kürt siyasetçilerin mezarının açıklanmasına gelince sessizliğe gömül!

Halkımız dört parçada Şeyh Said’in idam sehpasına yürürken “Şu anda fani hayata veda etmek üzereyim. Halkım için feda olduğuma pişman değilim. Yeter ki torunlarım düşmanlarıma karşı beni mahcup etmesinler” diye vasiyetini unutmadı.

Emanet ettiği genç kuşaklar onun vasiyetini yerine getirerek ulusal özgürlük bayrağını dört parçada yükselti. Güney Kürdistan’ın bağımsızlık, Rojava’nın ise federasyon eşiğine gelmesi Kuzey ve Doğu parçalarında mücadelenin yükselmesi gibi. Yani torunları O’nu düşmanlarına karşı mahcup etmedi, etmeyecek de!

AKP ve artık her şeyiyle rejime egemen olan Erdoğan’a çağrımız var;

Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin ailelerine bir an önce bildirilmesini; idam kararını veren İstiklal Mahkemeleri tutanaklarının erişime açılmasını gerçekleştirin. AKP ve iktidarın maneviyata, mezara, ölüye saygısı varsa bu adımları bir an önce atmalıdır.

Şeyh Said ve dava arkadaşları halkımızın ulusal özgürlük mücadelesinde yaşatılacaktır.

29.06.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir