1 Eylül

1 Eylül Dünya Barış Günü; Dünya ve Kürdistan halklarına kutlu olsun!

1 Eylül Dünya Barış Günü’nün 83. yıl dönümünde, Dünya halkları halen savaş, acı, yoksulluk içinde kalıcı barışı arıyor!

1 Eylül Dünya Barış Günü; Dünya ve Kürdistan halklarına kutlu olsun!

1 Eylül Dünya Barış Günü’nün 83. yıl dönümünde, Dünya halkları halen savaş, acı, yoksulluk içinde kalıcı barışı arıyor!

Dünya ve özellikle Ortadoğu’da savaş ve yıkıcı sonuçları devam ediyor. Emperyalist hegemonya savaşları, silah tekellerinin savaşları tetikleyen silah satışı gibi kirli hesaplarıyla örtüşünce savaş eksik olmuyor. Ortadoğu özelinde ise başta İran ve Türkiye olmak üzere bölge devletlerinin izlediği savaş siyaseti sürüyor.

Uzayan Rus-Ukrayna savaşının yıkıcı sonuçlarını, Ukrayna ve Rus halkaları ağır can kayıplarıyla öderken, Avrupa ve dünya halkları da farklı düzeylerde bu savaştan etkilenmektedirler. Ve halklar yeni savaşların tedirginliğini yaşıyor…

Savaşın sorumlusu, kapitalizm ve emperyalizmdir. Kapitalizm ve sömürgecilik, savaşların ve militarizmin kaynağıdır. Savaşlar; halklar ve işçi sınıfı için yıkım, ölüm, açlık ve yoksulluğun ağırlaşmasıdır. Irak, Suriye ve son Rus-Ukrayna savaşı bunu net ortaya koydu. Bu nedenle 1 Eylül Dünya Barış gününde savaşlara “hayır” diyoruz. Barışın dinamikleri olan dünya halkları ve işçi sınıfını savaşa “hayır” demeye çağırıyoruz.

Kürdistan üzerinde savaşlar yüz yıldır hiç eksik olmadı. Kürdistan, dün bölge imparatorluklarının hegemonya savaşlarının yaşandığı alandı. Bugün ise sömürgeci devletlerin, başta Özerk Rojava ve Kürdistan Bölgesi’nin statüsü olmak üzere halkımızın kazanımlarını yok etmek için sürdürdükleri savaşın alanı. Savaş çözüm getirmedi, getirmez ve savaşla halkımızın ulusal bağımsızlık mücadelesi engellenemez. Türkiye ve İran başta olmak üzere sömürgeci devletlere çağrımız, halkımızın kazanımlarına yönelik savaşa son verin. Halkımızın seçilmiş iradelerini ve federal yönetimlerin statülerine saygı duyun, dostça ilişkilenin.

Savaş altında nefes alamayan Kürt ve bölge halklarını barış için mücadeleye çağırıyoruz.

Yaşasın 1 Eylül Dünya Barış Günü!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir