ÖSO Efrîn'i yağmalarken...

Efrin’de işgale son verilsin!

Dünya kamuoyunu işgale karşı tepki vermeye çağırıyoruz.

Kürdistan üzerinde yüzyıllardır süren işgaller, son yıllarda yeni bir boyut kazanıyor. İran ve Türkiye kendi işgali altında tutukları parçanın işgaliyle yetinmeyip Irak ve Suriye’de yeni işgallere girişiyorlar. Dün Kerkük, bugün Efrin’de yaşanan İran ve Türkiye eliyle geliştirilen işgallerin yeni boyutu.

İçerde Kürde dönük sürdürülen ret ve inkar ile yetinmeyip sınır ötesi yeni işgallere yönelmek, çözümsüzlüğü derinleştirmekten ve Kürdün kopuşunu hızlandırmaktan başka sonuç üretmeyecek. Zira Kürtler, çokça zafer de yenilgi de yaşadı! Ayrıca Efrin’de bugün yaşanan tıpkı dün Kerkük’te yaşananlar benzeri yenilgi de değil olsa olsa savaşanların bir mevzi kaybından ibarettir!

Kürdistan’ın demografik yapısıyla oynayanlar çözümsüzlüğü derinleştirdiklerini her defasında gördüler. Kerkük bunun somut örneğidir. Efrin ve Şehba bölgesinde Araplar ve Türkler lehine nüfus değişimi yani kadim Kürt kentlerini Kürtlerden arındırma girişimi sosyal-kültürel soykırımdır ve sonuç vermeyecek.

Türkiye hükümetine çağrımız; Efrin’den Qamışlo’ya uzanan Rojava sınırında dün Suriye rejiminin adımını attığı ama başaramadığı “Arap Kemeri”ni bu kez Arap-Türk kemeri şeklinde örme çabalarıdan vazgeçin. Çözüm yeni Arap Kemerleri yaratmakta değil içeride ve sınır ötesinde Kürtlerle birlikte çözüm arayışından geçiyor.

Kerkük’ten Efrin’e yaşanan işgaller-iç ihanetler-Kürt karşıtı bölgesel ittifaklar ve kim dost, kim düşman, kim güvenilir müttefik, kim değil az-çok netleştirdi. Kürdistan siyasal partilerini; bunların, özellikle pratikte yaşananların ışığında yeni, köklü ve soğukkanlı bir muhasebe yapmaya çağırıyoruz!

Kürdistan halkları nasıl ki; Kobanê, 25 Eylül bağımsızlık referandumu, 16 Ekim Kerkük işgali ve Ocak 2018 Efrin saldırısına ilişkin parçalar-partiler üstü tutumla ortak üzülüp ortak sevindilerse, Kürdistanlı partileri, sivil ve siyasi kurumları da benzer bir duruşla işgale karşı ortak tutum almaya ve ulusal ittifak oluşturmaya çağırıyoruz.

İşgale son verilsin!

Çözüm, içeri de ve sınır ötesinde Kürtleri ve kazanımlarını tanımaktan geçer…

19.03.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir