Sömürgeci İran rejimi tarafından Avrupa’da kalleşçe katledilişinin 31. yılında PDK-İ lideri Dr. Qasımlo ile iki yoldaşını anıyor ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz!

Sömürgeci İran rejimi tarafından Avrupa’da kalleşçe katledilişinin 31. yılında PDK-İ lideri Dr. Qasımlo ile iki yoldaşını anıyor ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz!

İran ırkçı rejiminin tarihi; halkımızın ulusal bağımsızlık mücadelesine karşı sürdürdüğü baskı ve katliamların yanı sıra kalleşçe tuzak ve entrikalarla Kürt ulusal liderlerine karşı giriştiği suikastların da tarihidir. Kürdistan Demokrat Partisi-İran’ın iki Genel Sekreteri D. Qasımlo ve Dr. Şerefkendi belli aralıklarla Avrupa başkentlerine barış ve çözüm masasında buluşmaya giderken İran rejiminin kurduğu alçakça tuzaklarla katledildiler. İran rejimini lanetliyoruz. Bencil ekonomik ve siyasal çıkarları nedeniyle bu suikastlara göz yuman veya yüksek sesle karşı tutum almayan başta Almanya olmak üzere ilgili kurum ve devletleri de kınıyoruz. 

İran ırkçı rejimi; Kürdistan ulusal özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine karşı baskı, katliam ve hile, tuzak kurma siyasetini, diğer sömürgeci rejimlerle koordineli bugün de sürdürmektedir. 16 Ekim 2017’de Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumuna karşı yaptıklarını şimdi başta Özerk Rojava ve Kürdistan Bölgesi olmak üzere Kürdistan bütününde sürdürmektedirler. En açık haliyle statükocu Astana üçlüsü Rusya-Türkiye-İran; “Özerk Rojava statüsüne son verip kentleri ve sınırları Esad rejimine teslim edin yoksa Türkiye’nin Kobani ve Ayn İsa’ya saldırısına karşı çıkmayacağız” diyerek Rojava Kürt siyasetini tehdit etmektedirler.

İran rejimi 13 Temmuz vb. komplolarla, halkımızın ulusal kurtuluş mücadelesini kırma çabaları amacına ulaşmamıştır. Tersine PDK-İ lideri Dr. Qasımlo’nun “Ama her şeye rağmen Kürdistan, kısa bir sürede Ortadoğu’nun parıldayan bahçesi olabilir” umut ve inancı Kürdistan Bölgesel Yönetim ile Özerk Rojava’da şimdiden karşılık bulmuştur.

Rojava Kürdistan’ında PYNK ile ENKS’nin 16 Haziran’da attığı ulusal birlik adımı; sömürgeci düşmanları çıldırtırken başta Dr. Qasımlo olmak üzere tüm ulusal bağımsızlık şehitlerinin ruhunu şad etmiş ve Qazî Mıhemmed’in idam sehpasından yaptığı birlik çağrısına yanıt olmuştur.

Dr. Qasımlo ve yoldaşları da dâhil tüm Kürdistan şehitlerini halkımızın bağımsızlık mücadelesinde yaşıyorlar, yaşatacağız! 12.07.2020

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir