Ulusal birliğin sağlanması Kürtlere dönük Qamışlo ve benzeri katliam politikalarının da sonunu getirecektir!

Bugün, sömürgeci Suriye Baas rejiminin 12 Mart 2004’te gerçekleştirdiği Qamişlo katliamının 18. yıldönümü.

Bu katliamda yaşamından edilen 52 kişiyi saygıyla anıyoruz.

Katliamın baş sorumlusu Beşar Esad yönetimini ise lanetliyoruz!

Öteden beri kimliği, onuru ve siyasi hakları uğruna mücadele eden Rojava halkının özgürlük mücadelesini bastırmak, sindirmek için Baas rejimi her yolu denedi.

12 Mart 2004’te Suriye’nin Qamışlo kentinde Fetva ile Cihad ismindeki futbol takımlarının oynayacağı maç öncesi yapılan hazırlıkla bu katliamın zemini oluşturulmuştu. Irkçıların Saddam Hüseyin’in posterini açması, Esad yönetimi ve Saddam’ın lehine slogan atmaları katliama giden yolu döşemişti. 

Çıkarları gereği uluslararası güçlerin gözlerinin kör, kulaklarının sağır kaldığı bu katliamda, Qamışlo kenti baştan aşağı kana bulanarak 52 kişi katledildi, yüzlerce kişi yaralandı.

Kürt halkına karşı yapılan Qamışlo Katliamı ilk olmadığı gibi son da değil. Onlarca katliam ve soykırım yaşayan Kürt halkı, diğer yerlerde olduğu gibi Rojava’da da bir bütün olarak geri adım atmayarak kendi geleceğinde belirleyici oldu. Rojava halkı elde ettiği fiili statü ile kendi toprağında eşit ve özgür bir biçimde varlığını sürdürebileceğini bütün dünyaya ilan etti.

Güney Kürdistan ile Rojava’daki kazanımlar kolay kazanılmadı. Bu kazanımların korunarak güçlendirilmesi şart! Bu kazanımları korumanın ve güçlendirmenin yolu ise Kürt halkının dört parçada ulusal birliğini sağlamasından geçiyor.

Ulusal birliğin sağlanması Kürtlere dönük Qamışlo ve benzeri katliam politikalarının da sonunu getirecektir!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir