8.12.2018’de vefat eden  Rojnameya Newroz Gazetesi yazarı ve arkadaşım Prof. Dr. Cemal Nebez’in cenazesini Güney Kürdistan’a götürdük. Hewler’e vardığımızda VIP’te ağırlandık ve Kürt hükümetinin bilfiil sahiplendiği cenazeye, havaalanında yapılan karşılama ve merasim törenine Hewler valisi, belediye başkanı ve hükümet temsilcileri ile birlikte Rudaw, Kürdistan 24 ve diğer televizyon kanalları katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından protokol gereği cenaze arabası ve bizler için verilen üç arabayla Süleymaniye şehrine gittik ve Cemal Nebez’i oradaki mezarlıkta defnettik. Ben hem Bakur’dan hem de Berlin Kürt Cemaati adına katılmıştım. Rojhilat, Rojava ve Başur’dan bir kişiyle Cemal Nebez’in 50 yıllık arkadaşı/eşi Alman Hannelore Küchler’de cenaze heyetindeydi.

Cemal Nebez parçalı değil de Kürdistan’ın bütününü düşündüğünden her parçadan insanlar oradaydı.

Cenaze merasimi sonrası Başur – Partiya Komunîst a Kurdistan’ı ziyaret ederek bilgilendirdik. Sonra Partiya Komunîst a Kurdistan genel sekreteri Dr. Kawa yoldaş ile birlikte kimi ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretlerde Partiya Zahmetkeşan Kurdistane, Partiya Demokraten Kurdistan, Partiya Azadîya Kurdistanê/Rojhilat yetkilileriyle görüştük.

04.01.2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir