15 Haziran 1915 tarihinde idam edilen 20 Ermeni devrimciyi saygıyla anıyoruz! Ölümsüzleşme anlarının 105. yılında; "Yaşasın Sosyalizm, Yaşasın Ermenistan" diye yüce ideallerini haykıran ve ölüme meydan okuyarak yürüyen Paramaz ve 19 yoldaşın anıları ve mücadelelerinin önünde saygıyla eğiliyoruz!

15 Haziran 1915 tarihinde idam edilen 20 Ermeni devrimciyi saygıyla anıyoruz! Ölümsüzleşme anlarının 105. yılında; “Yaşasın Sosyalizm, Yaşasın Ermenistan” diye yüce ideallerini haykıran ve ölüme meydan okuyarak yürüyen Paramaz ve 19 yoldaşın anıları ve mücadelelerinin önünde saygıyla eğiliyoruz!

Kuzey Kürdistan’ı da içeren, Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşturulduğu bu kadim toprakların üzerinde yaşayan halkların; klasik sömürgeciliğin bilinen daha ağır şartlarına rağmen yeni bir özgür dünya yaratma mücadelesi eksik olmadı, olmayacak da!

“Bizler komünistiz. Eşit ve özgür bir ülke için mücadele diyoruz. Biz fikirlerimizi Ermeni halkı arasında yaymaya çalıştığımız gibi en az onun kadar Kürt, Türk, Êzidî halkları arasında da yaymaya çalışıyoruz” temel hedefiyle bu kadim coğrafyanın ilk devrimci kalkışmasının öncüleri olan Paramaz (Matteos Sarkisyan) ve yoldaşlarının değerli tarihsel adımlarını unutmadık.

Kürdistan coğrafyamızda; başta Ermeni halkımız olmak üzere etnik ve dini inançlarıyla halklarımızı yan yana yaşayacağımız özgür sosyalist bir ülke yaratma temelinde mücadeleye çağırıyoruz. Paramaz yoldaşların bıraktığı miras temelinde Ermeni halkımızı ve onun komünist kadrolarını özgürlük ve sosyalizm kavgasını birlikte büyütmek için saflarımızda örgütlenmeye çağırıyoruz!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir