İhtiyaçları olduğunda Kürdistan Bölgesel Yönetimi Hükümeti yetkilileriyle defalarca Kürdistan bayrağı altında buluşan Türk Devlet yetkilileri içerde de Kürdistan kelimesini kabullenmeli ve saygı duymalı.

Diyarbakır Newroz alanına bütün partilerin pankartları, bayrakları plastik sopalarıyla birlikte alana alınırken Kürdistan Komünist Partisi’nin büyük ve küçük bayrakları sopaları plastik olmasına ve tüm ısrarlara rağmen bayrakların sopaları alınarak öyle bırakılmıştır. Böylece KKP’nin alanda görünür olması engellenmiştir. Yine aynı anda Kürdistan yazılı önlükler ve pankart alana bırakılırken KKP’lilerden biri yiyecek almaya gidip geri dönerken polisler üzerindeki KKP önlüğünü “giremezsin” diye zorla çıkartmıştır. Tam bir keyfi uygulama! Tek tük küçük boy bayraklar ise daha önce isteyen gençler üzerinden tekil oldukları için içeri sokulmuştur.

Ankara’da ise tablo daha vahim, yoldaşlarımızın ve Tertip Komitesi’nin tüm ısrar ve çabalarına rağmen KKP bayrakları ve önlükler, üzerinde Kürdistan kelimesi yazılı olduğu için ve “böyle bir parti yoktur” diyerek Newroz alanına alınmadılar. “Anayasa mahkemesinde yargılanan bir parti nasıl olmaz” denmesine rağmen KKP alana keyfi alınmadı.

ANKARA
AMED

Bu keyfi ve kendi yasalarını çiğneyen uygulamaları kınıyoruz.

İhtiyaçları olduğunda Kürdistan Bölgesel Yönetimi Hükümeti yetkilileriyle defalarca Kürdistan bayrağı altında buluşan Türk Devlet yetkilileri içerde de Kürdistan kelimesini kabullenmeli ve saygı duymalı. Emniyet yetkilileri keyfi uygulamaları sonlandırılmalı. KKP 10 yıl öncesinden yasal olarak kurulmuş ÖSP’nin Genel Kongresi’nde adını değiştirerek KKP yapmıştır. KKP yasal partidir.

21.03.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir