Adil yargılanma talebiyle 297 gündür ölüm orucunda olan Mustafa Koçak 24 Nisan sabahının erken saatlerinde yaşamını yitirdi. "Gizli Tanık" ifadesiyle hakkında müebbet verilen Mustafa Koçak 28 yaşında bir gençti, adalet talebi yerine getirilmesi için günlerce verdiği mücadelede gencecik bedeni 28 kiloya kadar düşmüştü.

Adil yargılanma talebiyle 297 gündür ölüm orucunda olan Mustafa Koçak 24 Nisan sabahının erken saatlerinde yaşamını yitirdi. “Gizli Tanık” ifadesiyle hakkında müebbet verilen Mustafa Koçak 28 yaşında bir gençti,  adalet talebi yerine getirilmesi için günlerce verdiği mücadelede gencecik bedeni 28 kiloya kadar düşmüştü.

Mustafa Koçak’ın anısı önünde saygıyla eğiliyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Ailesi ve sevenleri defalarca “Mustafa Ölüyor Talebi Karşılanmalı” şeklinde Adalet Bakanlığı’na çağrılar yapmasına rağmen devlet kurumları hiçbir çağrıya cevap vermedi.

Yargı kurumunun, siyasal baskı aracına dönüştürüldüğü günümüzde bir gencimizi daha yitirdik, içeride İnfaz Paketinin eşitsiz uygulanması sonucunda tahliye edilmesi gereken on binlerce tutuklu ve hükümlü siyasi tutsak bulunuyor.

Zaman geçirmeden, insanlarımız ölmeden tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılmalıdır.

Tutsakların talepleri bizlerin de talebidir. İnfaz paketi, başta hastalar, yaşlılar ve hamile kadınlar olmak üzere kademe kademe tüm siyasi tutsaklar için hayata geçirilmelidir.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir