Amed

Amed, Adıyaman, Malatya, Antep, Ankara, İstanbul, Paris, Zürih, Berlin’de yürüdüler, bildiri dağıttılar! Öncesinden 1 Mayıs’a davet eden propagandayı sokakta yürüttüler. Amed, Adıyaman, Malatya, Antep’te sözlü propaganda eşliğinde bildiriler dağıtarak işçileri, halkı 1 Mayıs’a çağırdılar! Yani Kürdistan komünistleri oldukları her yerde önce halkı, işçileri, kadınları, gençleri 1 Mayıs’a çağırdılar. Sonra 1 Mayıs’ta yürüdüler.

Özellikle 1 Mayıs öncesinde Malatya, Amed, Adıyaman, Antep’te sokak ve meydanlarda yapılan bildiri dağıtım çalışması halkta, gençlerde, kadınlarda ilgi gördü. Sözlü propaganda etkili oldu!

1 Mayıs gününde ise;

Yaşasın 1 Mayıs, Kerkük-Efrin işçilerine bin selam!

Bijî Yek Gûlan, bimre kapîtalîzm!

Bijî Yek Gûlan bijî sosyalîzm!

Yaşasın işçilerin direnişi!

Yaşasın işçilerin uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs… diyerek ülkelerinin, partilerinin ve uluslararsı emeğin sembollerini içeren bayrak ve flamalar taşıyarak yürüdüler. Özellikle Yaşasın 1 Mayıs Kerkük-Efrin işçilerine bin selam sloganı Amed’de en çok alkış alan ve kitle tarafından atılan slogan oldu. Bu sloganlar eşliğinde ÖSP bayrağı, kızıl bayrak ve Kürdistan bayrağıyla (Avrupa’da ki yoldaşlar bu bayrakların yanı sıra Partîya Komunîsta Kurdîstan bayrağıyla) yürüdüler.

Herkes gibi Kürdistan komünistleri de gerek bildiri dağıtırken gerekse miting alanına girerken polisin keyfi tutum ve engelleriyle karşılaştılar. Amed’de ÖSP İl binasından çıkıp İstasyon meydanına (miting alanına) yürürken polis kontrol noktasında ÖSP yelkenlerine (sapları “demir çubuktur” diye; öndeki ana pankart için “tertip komitesi listesinde “bimre kapitalizm yok” diye; kızıl bayraklar için “tertip komitesi bildirmedi” diye alana sokulmadılar. Sadece eldeki ÖSP bayraklarıyla girebildik alana. Öyle ki bir yoldaşın başındaki kızıl yıldızlı şapkasına bile el konuldu. Amed benzeri bir engelleme İstanbul’da bilirdi dağıtımında yaşandı.

Her şeye rağmen meydanlarda propagandayı sürdürdük. 1 Mayıs’a katıldık. Gelecekte daha güçlü bir propaganda ve katılım için 2018 1 Mayıs’ı umut verdi. Umudu büyütelim, büyüteceğiz!

01-05-2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi  

ÖSP / KKP’nin 2018 1 Mayıs Bayram’ından görüntüler…

Zürih-İsviçre
Zürih-İsviçre
Malatya
Malatya
İstanbul
İstanbul
Paris-Fransa
Paris-Fransa
Antep
Antep
Ankara
Ankara
Amed
Amed
Adıyaman
Adıyaman

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir